2018. január 20., szombat, Fábián, Sebestyén napja

Címke: NASA

11 cikk 1/2 oldal

Szekvenálás lebegés közben

Ahol megjelenik az ember, ott a mikrobák is feltűnnek, hiszen amihez hozzáér, azt beszennyezi apró élősködőkkel, így a Nemzetközi Űrállomáson is.

Új csillagászat született

Sok millió éves dinoszauruszfosszíliák, különleges kisbolygók, gyorsulva olvadó gleccserek, leszakadó jéghegy – 2017 sem szűkölködött tudományos szenzációkban.

Terv van, technológia még nincs

A Kentaur csillagkép hármascsillaga arról nevezetes, hogy a hozzánk legközelebbi csillagok (a Nap után) ebben a rendszerben találhatók. Távolságuk „mindössze” 4,34 fényév.

Táncoló gyümölcsök

Már az ötödik izolációs program ért véget a NASA hawaii kutatóközpontjában, ahol a hosszú távú űrutazás pszichikai hatásait vizsgálják.

Bázis a Mars felé menet

Donald Trump elnök utasította az amerikai űrkutatási hivatalt, hogy összpontosítson újra az emberes űrküldetésekre. E cél érdekében magáncégekkel és más államokkal is együttműködnek.

A világ legnagyobb Gömböc-szobra kerül a Corvin Sétányra

A világ legnagyobb és első kültéri Gömböc-formájú szobrát állítják fel december közepén a Corvin Sétányon, ahol a 4,5 méter magas, több mint négy tonnás, rozsdamentes acélból készült Corvin Gömböc a magyar leleményességnek állít emléket.

Repülő taxit fejleszt az Uber és a NASA

Repülő taxi tesztelését kezdi el 2020-ban Los Angelesben, a texasi Dallas-Fort Worth környékén és az egyesült arab emírségekbeli Dubajban az Uber, amely az amerikai űrkutatási hivatallal (NASA) együttműködve akarja kiépíteni új szolgáltatását – jelentette be szerdán a taxiscég vezető termékmenedzsere.

11 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!