2017. október 21., szombat, Orsolya napja

Címke: NAK

17 cikk 1/2 oldal

Szorosabb összefogás a gazdák segítése érdekében

Több, az agrárium érdekében tevékenykedő szervezet fogott össze a gazdák segítése érdekében – jelentette be a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz) elnöke, az Országgyűlés alelnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Uniós pénzből érkezik a segítség a gazdáknak

Csaknem 74 ezer gazdálkodó kaphat szakmai segítséget az európai uniós forrásból finanszírozott szaktanácsadói programban. A támogatásokra már ősszel pályázhatnak az érintettek.

Nem törölnék a multik miatt a kötelező tagságot

A 19 megyében összesen 1480 küldöttjelöltet indít a novemberi kamarai választásokon a 17 szakmai szervezettel szövetséget kötött Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz).

A MAGOSZ újra Győrffy Balázst jelöli az agrárkamara élére

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) benyújtotta jelöltlistáját a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberi választására, amelyen újra Győrffy Balázst jelölik a NAK élére – jelentette be Jakab István, a MAGOSZ elnöke kedden sajtótájékoztatón.

Indul az agrárkampány, készülnek a jelöltek

A Magosz 17 szervezettel kötött együttműködési megállapodást, ezt egészíti ki a juhtenyésztőket és a cukorrépa-termesztőket tömörítő érdekképviseletek szakmai támogatása.

Baromfisoknak indít képzést a kamara

Higiéniai képzésekkel, az állattenyésztési ágazatokra kidolgozott kárenyhítési, illetve díjtámogatott biztosítási rendszer létrehozásával jelentősen csökkenthető lenne a madárinfluenza okozta kár.

Szigorodnak az előírások

Megváltozott feltételek mellett igényelhetik jövőre az éghajlat és a környezet szempontjából előnyös mezőgazdasági gyakorlatok után járó összeget a gazdálkodók.

17 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!