2017. július 26., szerda, Anna, Anikó napja

Címke: múzeum

9 cikk 1/1 oldal

Ezüst családi körben: a Seuso-kincs

Az ásatások még valóban sok mindent bizonyíthatnak, csakhogy a magyar állam nem visszavásárolta, hanem kompenzációs díjat fizetett értük.

Jövőre nyílik a Szépművészeti Múzeum megújult épülete

A végéhez közeledik a Szépművészeti Múzeum Román csarnokának felújítása, az új kiállító- és közönségforgalmi terek kialakítása pedig az év végére fejeződik be. Átfogó rekonstrukciója után a Szépművészetit 2018 őszén veheti ismét birtokba a közönség.

MiG–29-esek a repülőgépek múzeumában

Már egy Mig–29-es vadászgépet is megcsodálhatnak a látogatók a szolnoki RepTár kiállításán, ahová a hét elején érkezett meg a szolgálatból 2010-ben kivont harci eszköz.

Átadták az Aeropark repülési múzeumot

A Malév életében egykor meghatározó szerepet játszó repülőgéptípusok, valamint a speciális repülőtéri járművek, kiszolgálóeszközök exkluzív környezetbe kerültek.

Szobormúzeumként éled újjá a Csillag erőd

A Liget Budapest projekt részeként hatmilliárd forintos beruházással Közép-Európában egyedülálló szobormásolat-múzeumot alakítanak ki a komáromi Csillag erődben.

Újabb gépekkel bővült a szolnoki RepTár

Közép-Európa legmodernebb, interaktív repülőmúzeuma folyamatosan újabb és újabb gépekkel gyarapszik, nemsokára érkezik egy MiG–29-es vadászgép is.

Egy világrend póklábai

Új gyűjteményekkel „visszatérő” múzeum megnyitásával ünnepelte a múlt hét végén fennállásának 25. évfordulóját a válaszúti Kallós Zoltán Alapítvány.

Szoborpark lesz Kijevben is

Múzeumot létesítenek Kijevben a VDNH, vagyis az ukrán kiállító- és várásközpont területén, ahol a szovjet idők elbontott szobrait és más emlékműveit mutatják be.

9 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!