2017. május 29., hétfő, Magdolna napja

Címke: munkáspárt

9 cikk 1/1 oldal

Vörös programot ígér Jeremy Corbyn

Az utóbbi évek talán leginkább baloldali választási programját állította össze a brit Munkáspárt, amelyet jövő héten hoznak nyilvánosságra.

Kiszivárgott a brit Munkáspárt programtervezete

Részleges államosítási terveket tartalmaz a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt kiszivárogtatott választási programtervezete. A még nem véglegesített dokumentum emellett elveti annak lehetőségét, hogy Nagy-Britannia megállapodás nélkül lépjen ki az Európai Unióból.

Választások Nagy-Britanniában

Theresa Maynek számos oka lehetett az előre hozott választások kiírására, a legfontosabb azonban egyértelműen a saját parlamenti támogatottságának a növelése.

Már nem társadalmi osztályok, hanem a demográfia dönt a brit választásokon

Valaha a brit politika megértésének kulcsa volt a brit társadalom „osztályberendezkedésének” megértése. A képlet egyszerű volt: a Konzervatív Pártra a középosztály, a Munkáspártra a munkásosztály szavazott – írja kedden ismertetett tanulmányában a legnagyobb brit közvélemény-kutató cég, a YouGov politikai kutatási programjának igazgatója.

Előrehozott választás lesz Nagy-Britanniában

A brit kormányfő kedd délelőtt Londonban kifejtette: a június 8-i voksolásra azért van szükség, mert a brit törvényhozás nem mutat politikai egységet.

Szerepzavarban

A szavazók felismerték, hogy egyetlen olyan párt van ma Nagy-Britanniában, amely a britek érdekeit szem előtt tartva tudja lebonyolítani a brexittárgyalásokat.

Bezárhatja kapuit az Egyesült Királyság

A Daily Telegraph úgy értesült, a brit miniszterelnök a március 15-e után érkező uniós polgárok számára már nem tenné lehetővé a szigetországban való letelepedést.

9 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!