2017. december 15., péntek, Valér napja

Címke: munkaerőpiac

23 cikk 1/3 oldal

Optimisták a cégvezetők

A munkáltatók alapvetően létszámbővítést terveznek az előttünk álló negyedévben, de tartanak attól, hogy a minimálbér-emelés és a munkaerőhiány jócskán megnöveli a kiadásaikat.

A kormány elkötelezett a fogyatékkal élők életminőségének javításáért

A magyar kormány elkötelezett abban, hogy a fogyatékos emberek életminőségét folyamatosan és minden eszközzel javítsa, társadalmi integrációjukat elősegítse, támogassa – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap az MTI-vel, a fogyatékos emberek világnapja alkalmából.

Nő a munkából élők száma

Tovább csökkent a munkanélküliség hazánkban októberben: az állástalanok aránya 4 százalékra, 183 ezer főre esett, ezzel párhuzamosan pedig tovább nőtt a foglalkoztatotti létszám.

Több térségben már eltűnt a közmunka

Kétszázezer fő alá csökkent a közfoglalkoztatottak száma az idén, szeptemberben átlagosan 173 ezren dolgoztak valamilyen programban – derül ki a Belügyminisztérium jelentéséből.

Bőven van még tartalék a hazai munkaerőpiacon

A béremelések és a vállalkozók fejlesztései is enyhíthetik a munkaerőhiányt, ugyanakkor a rugalmas foglakoztatási formák elterjedése is vonzóvá teheti az inaktívak számára a munkaerőpiacot.

Indul a digitalizáció az aktív idősekért program

Megjelent a kormány határozata a digitalizáció az aktív idősekért programról, melynek keretében az otthonukat elhagyni képes, 65. életévüket betöltött, munkaerőpiacról kilépett és nyugdíjkorhatárt elérő idősek számára országszerte térítésmentes felkészítést, mentori programot indítanak az alapszintű digitális írástudás elsajátítására.

23 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!