2017. október 19., csütörtök, Nándor napja

Címke: mozi

8 cikk 1/1 oldal

A szenvedélyek rideg viharában

Birch forgatókönyvíró és Oldroyd rendező Lady Macbeth-feldolgozásában minden férfi gyenge, pusztulásra ítéltetett, a nő pedig erős és pusztító, akár szenvedélyétől hajtva, akár annak ellenében.

Újra mozivásznon látható a Pál utcai fiúk

A 2017-es Fábri Zoltán-centenárium alkalmából újra mozivásznon látható A Pál utcai fiúk, amelyet a filmalap égisze alatt működő Magyar Nemzeti Filmarchívum digitális felújítási programjában restauráltak – közölte csütörtökön a Magyar Nemzeti Filmalap.

Európában a francia mozik a leglátogatottabbak

A franciák járnak a legtöbbet moziba Európában: tavaly mintegy 213 millió jegyet adtak el a francia mozik, megelőzve a briteket és a németeket – közölte hétfőn a francia Nemzeti Filmközpont (CNC).

A jó pillanatban nevetni

A 14. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál díszvendége Magda Vásáryová színésznő mellett a világhírű cseh filmrendező, Jiří Menzel lesz.

Egyáltalán nem emlékezetes nyár végi horrorfilmek

Augusztusban előbb az Annabelle 2 – A teremtés, majd az Amity­ville – Az ébredés képkockái előtt lehetett rémüldözni vagy fanyaloni– filmes ízlés, tűrőképesség és vérmérséklet szerint.

Sematikus hősök az őserdőben

Az észak-amerikai székhelyű és esztétikai horizontú Pixar–Disney–DreamWorks stúdiók meséi között üdítő, ha néha feltűnik egy-egy más kultúrából vagy alkotói csapattól származó film.

Kasszasiker a filmipar Nagy-Britanniában

Egy helyet előrelépve a brit gazdasági növekedés második legfontosabb tényezőjévé vált a film- és televíziós ipar Nagy-Britanniában, az előző negyedévben 8,2 százalékkal, 2014 óta pedig összességében 72,4 százalékkal bővült az ágazat, szemben az Európai Unió többi részében mért 8,5 százalékos átlaggal.

Mire emlékszik a nagypapa?

Pavlics Tamás filmszakértő-kritikus: Manapság megszaporodtak a látványközpontú feldolgozások, ahol a látvány felülírja a történetet vagy a karaktereket.

8 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!