2017. augusztus 18., péntek, Ilona napja

Címke: mnb

103 cikk 1/11 oldal

Tovább nőtt a háztartások pénzügyi vagyona

A második negyedévben nőtt a háztartások pénzügyi vagyona 874 milliárd forinttal 45 963,5 milliárd forintra, kötelezettségeik pedig 25 milliárd forinttal 8 577 milliárd forintra emelkedtek, így nettó pénzügyi vagyonuk 849 milliárd forinttal 37 387 milliárd forintra nőtt - derül ki a Magyar Nemzeti Bank legújabb adataiból.

Növekvő nyereségre számítanak

A cégek átlagosan 8,5 százalékos árbevétel-növekedést valószínűsítenek a következő egy évben, ami jelentős, 3 százalékpontos ugrás az év eleji várakozásokhoz képest.

Az MNB 3,5 millió forint bírságot rótt ki az MKB Bankra

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 3,5 millió forint bírság kiszabásával zárta utóvizsgálatát az MKB bankcsoportnál, nagyrészt a szavatolótőke, tőkemegfelelés számítása terén meglévő hiányosságok miatt – derül ki a jegybank honlapján szerdán közzétett határozatból.

MNB: júniusban megindultak az uniós átutalások

A folyó fizetési mérleg többlete és az Európai Uniótól bezúduló tőketámogatások eredményeként jelentősen javult az ország külső pénzügyi pozíciója júniusban – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján kedden megjelent havi fizetési mérlegadatokból.

Nincs nyerészkedés a Magyar Nemzeti Banknál

A jegybank a forintosításhoz kapcsolódó átváltáson 162,2 milliárd forintot helyezett eredménytartalékba, valamint 50 milliárd forint osztalékot befizetett a költségvetésbe.

Bevált az ÁKK újítása

A néhány hónapos futamidejű állampapírok hozama már jó ideje a nullához közelít, eközben a hosszabb lejáratok nemzetközi szinten nullaközeli megtérüléshez mérten vonzó hozama is csökken.

MNB: a jövedéki adó, a tej és az üdülés drágulása emelte az inflációt

A dohánytermékek jövedéki adójának idén júliustól életbe lépett emelésével, valamint a tej és tejtermékek árának emelkedése nyomán a feldolgozott élelmiszerek drágulásával magyarázta az éves összevetésű infláció és maginfláció egyaránt 0,2 százalékpontos emelkedését az előző hónaphoz képest a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A volatilisebb, költségváltozásokra érzékenyebb élelmiszer- és energiaárak, és a keresletérzékeny termékek csaknem azonos mértékben hatottak az áremelkedés irányába – állapította meg az inflációs alapfolyamatokról kiadott friss elemzésében kedden a jegybank.

103 cikk 1/11 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!