2017. október 24., kedd, Salamon napja

Címke: mnb

118 cikk 1/12 oldal

Nagy meglepetést okozhat az infláció

A Magyar Nemzeti Bank várakozása szerint a magasabb fizetéseket a lakosság elsősorban befektetésekre és nem fogyasztásra fordítja.

Felzárkózási időszakban van a magyar gazdaság

Legalább 2019-ig megmaradhat a mostani növekedési ütem, a körülmények belföldön és a külső piacokon is támogatóak – derül ki a Raiffeisen legújabb kitekintéséből.

Romeltakarítás és újraépítkezés

Magyarország sikeresen létrehozta a költségvetési egyensúly és a gazdasági növekedés egységét. A magyar gazdaság elmúlt százötven évi történetében erre csak nagyon ritkán volt példa.

Az MNB mintegy 13 millió forintra büntette az MFB-t

A Magyar Nemzeti Bank különböző, elsősorban a hitelkockázatokra, illetve a tőkemegfelelésre vonatkozó szabályok megsértése, valamint a vállalatirányítás hiányosságai miatt együttesen 12 millió 800 ezer forint felügyeleti bírságra büntette az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-t – közölte a bank a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán.

MNB: a bankrendszeri többletlikviditás 1276 milliárd forintra nő

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által biztosított bankrendszeri többletlikviditás 1260 milliárd forintról 1276 milliárd forintra emelkedik szerdától, ami egyrészt az MNB egy és három hónapos futamidejű hétfői finomhangoló devizaswap-tenderének, másrészt a szerdai lejáratoknak köszönhető – közölte az MNB honlapján.

118 cikk 1/12 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!