2018. január 24., szerda, Timót napja

Címke: mnb

80 cikk 1/8 oldal

Már idegen nyelven is lehet játszani

Már angol és német nyelven is elérhetők a Pénziránytű Alapítvány (Penz­iranytu.hu) évek óta népszerű, gazdasági ismereteket fejlesztő online játékai.

Messze az euróövezet bővülése

Mindenképp előnyös lenne, ha az eredeti céloknak megfelelően az Európai Unió összes tagállama csatlakozna az euróövezethez, erre azonban jelenleg kicsi az esély.

Az MNB 25 milliárd forintért kötött üzletet a devizaswap-tenderen

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn tizenkét hónapos futamidejű, forintlikviditást nyújtó, úgynevezett finomhangoló devizaswap-tendert (kamatcsere-tendert) tartott, amelyen 25 milliárd forint értékű ajánlatot fogadott el. Az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás 1568 milliárd forint marad.

MNB: a várakozásoknak megfelelően nőttek a fogyasztói árak

A jegybank várakozásainak megfelelően a fogyasztói árak 2,1 százalékkal nőttek tavaly decemberben az előző év azonos időszakához képest, a piaci elemzők várakozása 2,2 százalék körül volt – mondta Várhegyi Judit, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) főosztályvezetője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Változékonyan alakulhat az infláció

Lehet, hogy a Magyar Nemzeti Banknak át kell gondolnia a jelenlegi monetáris politikáját, de az is elképzelhető, hogy még inkább ráerősíthet különutas irányzatára.

Az MNB fenntartja a laza feltételeket

Az MNB újfent határozottan ráerősített meglévő iránymutatására, miszerint kitart a piaci pénzbőséget biztosítani hivatott laza feltételrendszer mellett.

80 cikk 1/8 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!