2017. január 17., kedd, Antal, Antónia napja

Címke: mnb

124 cikk 1/13 oldal

Négy egyetem hallgatói vehetnek részt az MNB által meghirdetett pályázaton

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) négy egyetemmel – Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Miskolci Egyetem, Kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem – együttműködve hirdetett pályázatot a hallgatóknak a pénzügyi kultúra fejlesztésére és a pénzügyi tudatosság erősítésére – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője kedden az M1 aktuális csatornán.

Az év végén ismét volt Magyarországon infláció

Elrugaszkodott a nulla közeli tartományból 2016 végére az inflációs mutató. Ebben nincs különösebb meglepetés, a folyamat a várakozásoknak megfelelően alakult. Az elkövetkező idők pénzromlását több tényező, például az áfacsökkentés és a béremelés is befolyásolhatja.

MNB: kismértékű lazítást jelent a 3 hónapos betéti állomány korlátozása

A jegybank monetáris tanácsának tavaly decemberi kamatdöntő ülésén a tanácstagok egyetértettek abban, hogy a három hónapos betét 2017. első negyedév végi állományának 750 milliárd forintban korlátozása a monetáris kondíciók kismértékű lazítását jelenti – olvasható a monetáris tanács december 20-i üléséről a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján szerdán megjelent rövidített jegyzőkönyvben. Az MNB előrejelzése szerint az infláció 2018 első felében éri el az árstabilitásnak megfelelő 3 százalékos értéket.

MNB: kismértékű lazítást jelent a három hónapos betéti állomány korlátozása

A jegybank monetáris tanácsának tavaly decemberi kamatdöntő ülésén a tanácstagok egyetértettek abban, hogy a három hónapos betét 2017. első negyedév végi állományának 750 milliárd forintban korlátozása a monetáris kondíciók kismértékű lazítását jelenti – olvasható a monetáris tanács december 20-i üléséről a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján szerdán megjelent rövidített jegyzőkönyvben.

Szó sincs az arany eladásáról

A jegybank pénz- és devizapiaci igazgatóságának vezetője lapunknak elmondta, hogy hamisak azok a híresztelések, hogy az MNB eladta aranytartalékát.

Beruházás a humán vagyonba

A gazdaság tartós növekedésének forrása csak a gazdasági szerkezet korszerűsítése és a teljes tényezős termelékenység jelentős emelkedése lehet.

124 cikk 1/13 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!