2017. március 24., péntek, Gábor, Karina napja

Címke: mnb

132 cikk 1/14 oldal

Az MNB 20 millió forintra bírságolta a Cofidist

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 20 millió forint bírsággal sújtotta a Cofidis Magyarországi fióktelepét, mert a cég egyes hitel- és pénzkölcsön-szerződéseinél megsértette a fogyasztók túlzott eladósodásának elkerülését célzó adósságfék-szabályokat.

Monetáris tanácsi tagokat választott a parlament

Megválasztotta a jegybank monetáris tanácsának tagjává Parragh Biankát, továbbá újraválasztotta ugyanerre a tisztségre Kocziszky Györgyöt kedden az Országgyűlés.

Az MNB megtiltotta az Atlantic GAM jogosulatlan tevékenységét

Azonnali hatállyal megtiltotta a Magyar Nemzeti Bank (MNB), hogy az Atlantic GAM jogosulatlanul bármilyen tevékenységet, így különösen betétgyűjtést vagy portfóliókezelést végezzen; a jegybank a társaság tevékenységének vizsgálatára piacfelügyeleti eljárást folytat és büntető feljelentést tett.

Megugrott a kkv-k hitelezése

A vállalásaiknak megfelelően adott esetben akár kétszeresen meghaladva teljesítették a hazai bankok célkitűzéseiket a kkv-hitelezésük bővítésében.

A pénzügyi tudatosságért kampányol az MNB

A háztartás várható kiadásainak, illetve rendelkezésre álló bevételeinek számbavételét az MNB háztartásiköltségvetés-számító programja segíti.

Egyhangúlag döntött az alapkamatról a monetáris tanács

A jegybank monetáris tanácsának februári kamatdöntő ülésén a 0,90 százalékos alapkamatszint tartása mellett minden tanácstag támogatta az egynapos hitelkamat, egynapos betéti kamat és az egyhetes hitelkamat tartását is – olvasható a monetáris tanács február 28-ai üléséről az Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján szerdán megjelent rövidített jegyzőkönyvben.

Tanultunk a hitelválságból

A pénzügyi válság után, a 2010-es évektől óvatosabbak lettek a banki ügyfelek a hitelfelvétellel.

Hamarosan jöhetnek a fogyasztóbarát lakáshitelek

Az MNB két hónapot szán a „fogyasztóbarát lakáshitel” minősítésről szóló konzultációkra, és ezután alakítja ki végleges javaslatát a programról – közölte Binder István.

Nőtt a forintalapú állampapír-állomány

A tavaly január végihez viszonyítva 799 milliárd forintnyival több állampapír volt a bankok portfóliójában és 1068 milliárddal több a lakosságnál.

132 cikk 1/14 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!