2017. szeptember 21., csütörtök, Máté, Mirella napja

Címke: miniszterelnökség

20 cikk 1/2 oldal

Egyelőre elégedettek az ellenőrök

Sok pozitív változást tapasztalt Magyarországon az Európai Parlament költségvetési ellenőrző szakbizottsága a testület előző, 2011-es vizsgálata óta.

Gázbekötéssel spórolt legtöbbet a lakosság

Két hónap alatt összesen kétmilliárd forintot takaríthattak meg a családok, valamint a kis- és középvállalkozások a július 1-jétől díjmentessé váló gáz-, villany-, ivóvíz- és csatornabekötésekkel – hangsúlyozta Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján.

Eltűnik a vörös csillag a kereskedelemből

Megszavazhatja a parlament a lex Heinekent: miután az Európai Bizottság elfogadta az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmát, elhárultak a jogi akadályok.

Jön a kiskereskedelmi intézkedéscsomag

A kancelláriaminiszter levele szerint ősszel újra a parlament elé kerülhetnek olyan javaslatok, amelyek a kormány 2010-ben megkezdett kereskedelempolitikáját folytatják.

Hosszabbítást kapnak az önkormányzatok

Az önkormányzatok támogatása érdekében indokolt a településképi rendelet és a településképi arculati kézikönyv elkészítésére vonatkozó határidő december 31-re módosítása.

Jó hírt kaptak a kertészetek

Újabb vidékfejlesztési pályázatok sorsáról döntött a Miniszterelnökség. Ezúttal a kertészeti támogatások kerültek terítékre.

Újabb támogatások az élelmiszergyártóknak

A Vidékfejlesztési program élelmiszeripari felhívására több mint 1400 támogatási kérelem érkezett be. A megítélt támogatás összege meghaladja a 90 milliárd forintot.

Több idő jut a rendeletekre

Három hónappal több idejük lehet az önkormányzatoknak a településképi arculati kézikönyvük és a településképi rendeletük kidolgozására.

20 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!