2018. január 23., kedd, Zelma, Rajmund napja

Címke: Milos Zeman

24 cikk 1/3 oldal

Pillanatnyi előnyben van Milos Zeman

A jelenlegi államfő, Milos Zeman a szavazatok 38,6 százalékával nyerte a voksolást, mögötte pedig Jirí Drahos, 26,6 százalékos támogatottsággal jutott a második fordulóba.

Babis az államfőválasztásról: egyik ellenfél sem olyan személyiség, mint Milos Zeman

Amennyiben Milos Zeman ellenfelei az elnökválasztás második fordulójában összefognak, akkor „valóban olyan erősek lehetnek, hogy veszélyeztethetik a jelenlegi államfő pozícióját” – jelentette ki Andrej Babis cseh miniszterelnök vasárnap a Prima kereskedelmi televízióban közvetített interjújában, hangsúlyozva, hogy az elnökválasztás második fordulójában is Zemant támogatja.

Szakértő: nem befolyásolja a visegrádi együttműködést a cseh elnökválasztás

Nem befolyásolja a visegrádi együttműködés jövőjét a cseh elnökválasztás kimenetele, mivel egyik jelölttől sem várható jelentős változás, Csehországban az államfő egyébként sem tudja érdemben befolyásolni a diplomáciát – mondta Szarka László történész szombaton az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Elemző: Zeman nyerheti a cseh elnökválasztás első fordulóját

Milos Zeman államfő valószínűleg megnyeri a cseh elnökválasztás első fordulóját, a kérdés az, sikerül-e neki 50 százalék felett teljesítenie – mondta Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

24 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!