2017. november 18., szombat, Jenő napja

Címke: migránsok

224 cikk 1/23 oldal

Félezer menekültet mentettek ki a Földközi-tengerből

A spanyol hatóságok közlése szerint mentőhajók félezer migránst mentettek ki szombaton a Földközi-tengerből az afrikai kontinensről Spanyolország felé vezető veszélyes átkelésük során.

Rombolás, újjáépítés előtt

Miközben számunkra egyértelműnek tűnik a migráció káros, veszélyes és tulajdonképpen emberellenes volta, addig a Nyugat vezetői kétségek nélkül állnak ki mellette.

Frontex: továbbra is viszonylag alacsony az olasz partokra érkezők száma

Októberben mintegy 15 ezer bevándorló érkezett az Európai Unióba a négy fő migrációs útvonalon; az olasz partokon regisztrált migránsok száma a korábbiakhoz képest továbbra is alacsony, Spanyolországba viszont több mint kétszer annyian érkeztek, mint a múlt hónapban – derült ki az uniós part- és határvédelmi ügynökség (Frontex) friss jelentéséből.

Avramopulosz fenyegetőzött

Az uniós tagállamok eddig több mint 34 ezer kiemelten veszélyeztetett menekült befogadását vállalták, ami azt mutatja, hogy elkötelezettek az illegális és életveszélyes utakat választó bevándorlás megszüntetése mellett, és helyette meg akarják teremteni az Európába jutás biztonságos és jogszerű lehetőségét – jelentette ki Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért és uniós belügyekért, valamint az uniós polgárságért felelős tagja Brüsszelben szerdán.

Több mint 120 menekültet mentett ki a görög parti őrség az Égei-tengeren

Százhuszonegy migránst és menekültet emelt fel hajóira a görög parti őrség és az Európai Unió part- és határvédelmi ügynökségének (Frontex) egyik hajója három mentési művelet során Kasztelórizon és Leszbosz görög szigetek közelében – jelentették szerdán a görög hatóságok.

224 cikk 1/23 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!