2018. január 20., szombat, Fábián, Sebestyén napja

Címke: mesterséges intelligencia

10 cikk 1/1 oldal

A 3.0-s csatamező

Holnapra valószínűleg nem tör ki a világbéke. Ha a nagy államok fegyverfejlesztéseit figyeljük, akkor még holnaputánra sem kell erre számítanunk.

Tarol a gépi intelligencia

Egyetlen szektor vagy üzletág sem vonhatja ki magát a mesterséges intelligencia hatása alól – állítja a PwC vezető kutatója, Gerard Verweij.

Halló, Mikulás?

A Mikulás hivatalosan is megérkezett a XXI. századba: a Google jóvoltából a gyerekek már nemcsak levelet írhatnak neki, de fel is hívhatják.

Szélesedik a mesterséges intelligencia szerepe

A technológiai iparág szereplői a fejlődés új, korszakalkotó irányának tartják a mesterséges intelligenciát (AI), elterjedésében pedig döntő szerepet kapnak az okostelefonok.

Gazdasági korszakváltás

A hazai vállalatok többsége jellemzően nem vesz részt az exportban, noha a külpiacra való kilépés vagy akár annak előkészítése nagyban javítja a cégek termelékenységét.

Harmadik hullám

A világ legnagyobb technológiai konferenciája szerint új korszak határán állunk, ahol a mesterséges intelligencia mellett a humán tényező is fontos lesz.

Burka nélkül a szebb jövőért

A Rijádban rendezett technológiai konferencián színpadra perdült Sophiáról kiderült: ő az első robot a világon, „aki” állampolgárságot kapott – mégpedig Szaúd-Arábiában.

Mesterséges halhatatlanság

A tárgyi emlékek között rendszerint fényképek és videófelvételek segítenek bennünket abban, hogy felidézzük az eltávozott szeretteinkkel együtt töltött pillanatokat.

10 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!