2017. december 11., hétfő, Árpád napja

Címke: merkel

37 cikk 1/4 oldal

Merkel: nem az EU formájára, hanem a hatékonyságára kell összepontosítani

Nem az Európai Unió (EU) szerkezeti felépítésének formájára, hanem a működésének hatékonyságára kell összpontosítani – mondta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke csütörtökön Berlinben azzal kapcsolatban, hogy Martin Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnöke meghirdette az „európai egyesült államok” felépítésének politikáját.

Keleti vizeken

Orbán Viktor miniszterelnök mondta a minap – és ahogy Angela Merkel fogalmazott pár hónapja –, ez egy win-win szituáció: Európának, Közép-Európának, Kínának.

Húsvétig is eltarthat a német válság

Angela Merkel meggyengülését, az előre hozott választások kiírásának esélyét és Németország nemzetközi tekintélyének csorbulását eredményezte a berlini kormányalakítási tárgyalások kudarca.

Szakértő: Merkel meggyengült

Azzal, hogy kudarcba fulladtak a kormányalakítási egyeztetések Németországban, Angela Merkel kancellár meggyengült – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Nem zárják ki az új német választásokat

A nyomás a tárgyalófeleken nagy, mivel az egyik legjelentősebb tartományban, Alsó-Szászországban mostanra tető alá hozták a szociáldemokrata-kereszténydemokrata nagykoalíciót.

Meghosszabbították a német koalíciós egyeztetéseket

Meghosszabbították Berlinben az egyeztetést a CDU/CSU német jobbközép pártszövetség, a liberális FDP és a Zöldek első közös kormányának megalakításáról, a négy párt képviselői péntek délben folytatják tovább a tárgyalást.

Merkel: kompromisszumokra van szükség a koalíciós egyeztetések sikeréhez

Kölcsönös engedményekre van szükség a koalíciós egyeztetések sikeréhez – hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben a CDU/CSU jobbközép pártszövetség, a liberális FDP és a Zöldek első közös kormányának megalakításáról folytatott tárgyalássorozat utolsó fordulója előtt.

37 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!