2017. március 29., szerda, Auguszta napja

Címke: marokkó

12 cikk 1/2 oldal

Új kormányfőt nevezett ki a marokkói király

Szaad-Eddin el-Otmánit, a mérsékelt iszlamista Igazság és Fejlődés Pártja (PJD) második emberét nevezte ki pénteken kormányfőnek a marokkói király.

Szigorúbb ellenőrzés a sivatag mélyén

A bevándorlás megállítása mellett a nyugat-szaharai lázadókat is gyengítenék a határellenőrzés szigorításával. Félő, hogy kiújulhatnak a harcok a vitatott hovatartozású régióban.

Wilders élesen bírálta a marokkói bevándorlókat kampánynyitóján

Élesen kikelt a marokkói bevándorlók ellen Geert Wilders, a bevándorlásellenes holland Szabadságpárt (PVV) vezetője a rotterdami Spijkenisse munkásnegyedben tartott szombati kampánynyitóján, alig három héttel a holland parlamenti választások előtt.

500 migráns hatolt be spanyol területre

Mintegy ötszáz menedékkérőnek sikerült behatolnia pénteken a Marokkóba ékelődő spanyol exklávé, Ceuta területére – közölték a mentőalakulatok.

Hétszáz dzsihadista tűnt el a hatóságok szeme elől

A marokkói hatóságok szeme elől eltűnt mintegy hétszáz szélsőséges iszlamista, aki Szíriában és Irakban az Iszlám Állam terrorszervezet harcosai közé lépett, és menekülőben van azóta, hogy a terroristák elleni nemzetközi koalíció fellépett a szervezet ellen.

Vonattal érkezhet a gazdasági csoda Afrikába

Jövőre útnak indulhat az első nagy sebességű vonat az afrikai kontinensen. A francia gyártású TGV a felére csökkentheti a marokkói Tanger és Casablanca közötti menetidőt.

Marokkó segíthet a krízis enyhítésében

Marokkó Észak-Afrika egyik migrációs kulcsállama, amely a gambiai válságban is fontos szerepet játszhat politikai kapcsolatai és földrajzi helyzete révén.

12 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!