2017. május 1., hétfő, Fülöp, Jakab napja

Címke: magyarság

71 cikk 1/8 oldal

Kitavaszodott az erdélyi magyar politikában

Újabb két évre választotta elnökévé Szilágyi Zsoltot az Erdélyi Magyar Néppárt, Toró T. Tibort pedig az újonnan létrehozott ügyvezető elnöki tisztségbe választották meg.

Az üveggyöngy és a székely indiánok

Az üveggyönggyel megvásárolt, elhülyülésre hajlamos erdélyi magyarságról posztoló jobbikos Szotyori-Lázár Zoltán alaposan megkapta a magáét.

Kiállítással zárul a bukaresti ’56-os program

A Hajnalodik 1956-2016 című kiállítással emlékezik a Balassi Intézet bukaresti központja az 1956-os magyarországi forradalomra, amelynek 60. évfordulója alkalmából tartott rendezvénysorozatát ezzel a tárlattal zárja.

Ukrajnai nemzetiségi jogok: aggodalmát fejezte ki a KMKSZ

Aggodalmát fejezte ki a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) szombaton Beregszászon tartott tisztújító 28. közgyűlése a 2016 őszén Ukrajnában elkezdődött törvényalkotási intézkedések sora miatt, amelyek következtében a nemzetiségek jogai jelentősen szűkülhetnek.

Egyre népszerűbb a magyar iskola és óvoda Ungváron

Nagyon sok gyermeket szeretnének magyar iskolába és óvodába íratni a szüleik Ungváron, de a felvételnek korlátot szab a férőhelyek és a magyar óvodai nevelők hiánya – írta az ungvári Kárpáti Igaz Szó című lap csütörtökön megjelent számában.

71 cikk 1/8 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!