2017. október 24., kedd, Salamon napja

Címke: magyarság

66 cikk 1/7 oldal

Alapításának 110. évfordulóját ünnepli a legrégebbi amerikai magyar szervezet

Alapításának 110. évfordulóját ünnepelte Washingtonban az amerikai magyarság legrégebbi szervezete, az Amerikai Magyar Szövetség, amelynek ünnepi rendezvényén a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a tekintélyes szervezet képviselőit.

A reformáció jegyében ítélték oda az idei Orbán Balázs-díjakat

A reformáció jegyében Kató Bélának, az Erdélyi Református Egyházkerület püspökének, Jakab Istvánnak, a Maros-Mezőségi Református Egyházmegye esperesének és Tőkés Zsoltnak, a székelyudvarhelyi Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium igazgatójának ítélték oda idén a székelyföldi megyék legrangosabb kitüntetését, az Orbán Balázs-díjat.

A romániai magyarellenesség ellen emelték szavukat jogvédők

A lelátókon megnyilvánuló magyarellenesség visszaszorítására javasoltak megoldásokat az erdélyi Mikó Imre Jogvédő Szolgálat képviselői a Román Labdarúgó Szövetségnek (FRF) egy találkozón, amelyről szerdai közleményében számolt be a szolgálat.

Semjén Zsolt: Magyarország most már erős ország

Magyarország és a magyar állam már nemcsak felelősséget érez, hanem – az új alaptörvényben leírtak szerint – felelősséget visel minden magyarért – mondta a miniszterelnök-helyettes.

Lisztadományt adtak át a Vajdaságban a Magyarok kenyeréhez

A Magyarok kenyere program keretében idén a Kárpát-medencéből mintegy 600 tonna búzát gyűjtöttek össze, amelyből 360 tonna liszt készült, és ebből 5 tonna jutott a hajdújárási Poverello – Ferences Közhasznú Alapítvány Lurkó Házának, ahol naponta körülbelül 70 gyereket látnak el – hangzott el a lisztadomány átadásakor szerdán a vajdasági Hajdújáráson.

66 cikk 1/7 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!