2017. április 30., vasárnap, Katalin, Kitti napja

Címke: Magyar Nemzeti Bank

25 cikk 1/3 oldal

Az MNB engedélyezte az első nemzeti otthonteremtési közösség szervező működését

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) április 11-re datált határozatában nemzeti otthonteremtési közösség (nok) megbízható szervezőjeként ismerte el a Central Nok Szervező Zrt.-t, és engedélyezte számára, hogy nemzeti otthonteremtési közösségek részére tagokat toborozzon – derül ki az MNB honlapján kedden közzétett határozatból.

Még a vártnál is alacsonyabb lehet az infláció

Londoni pénzügyi elemzők a márciusi inflációs adatok tükrében tették közé előrejelzésüket a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikájával kapcsolatban.

MNB: tavaly folytatódott Magyarország külső sérülékenységének mérséklődése

Tavaly folytatódott a magyar gazdaság külső sérülékenységének mérséklődése, ennek egyik legfőbb jeleként a GDP-arányos nettó külső adósság a bruttó hazai termék 18 százalékára, a bruttó külső adósság mutató pedig 69 százalék alá csökkent – mondta Koroknai Péter, a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője a jegybank csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.

Nhp: megvalósult a hitelezési fordulat

Tavaly év eleje óta 685 milliárd forint összegben nyújtottak a bankok finanszírozást a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak.

Az MNB 200 milliárd forintért kötött üzletet a devizaswap-tendereken

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy és három hónapos lejáratú devizaswap (kamatcsere) tendereket tartott hétfőn, a két lejáraton 100 milliárd forint, összesen 200 milliárd forint értékben kötött üzletet a bankokkal – közölte az MNB hétfőn az MTI-vel.

MNB: nem változtak a lakáshitel kamatok februárban

Februárban a háztartások új lakáscélú és szabad felhasználású hiteleinek átlagos hitelköltség mutatója gyakorlatilag változatlan maradt, míg a személyi hiteleké csökkent az előző hónaphoz képest – jelentette a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken.

25 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!