2017. augusztus 18., péntek, Ilona napja

Címke: Magyar Nemzeti Bank

16 cikk 1/2 oldal

Egyre többen fizetnek érintéssel Magyarországon

A magyarországi bankkártya-tulajdonosok fele használja az érintéses (PayPass) funkciót, 13 százalékuknak van lehetősége, de nem él vele, több mint egyharmaduk kártyája még nem alkalmas rá – írja a pénteki Világgazdaság a GKI Zrt. júliusi felmérésére hivatkozva. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint egyre többen fizetnek érintéssel Magyarországon.

Adathalász bűnözők csapolnák meg számláinkat

Az Erste, a Raiffeisen és a Budapest Bank mellett az OTP is összehangolt adathalászatra figyelmeztette ügyfeleit. A támadás várhatóan eléri a többi pénzintézetet is.

MNB: alkalmassá kell tenni az automatákat az új bankjegyek elfogadására

A Magyar Nemzeti Bank felhívta minden parkoló-, menetjegy-, ital- és áruautomata üzemeltető figyelmét arra, hogy miután a régi 2000 és 5000 forintos bankjegyekkel csak július 31-ig lehet fizetni, alkalmassá kell tenni a berendezéseket az új bankjegyek elfogadására.

Mabisz: a hét eleji viharok 500 millió forint értékű károkat okoztak

A hétfői és a keddi viharokat követően a biztosítókhoz csaknem 4000 kárbejelentés érkezett, ezek előzetesen becsült értéke megközelíti az 500 millió forintot – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) csütörtökön az MTI-vel.

Meglepetés nélküli kamatdöntő ülés

Amennyiben az infláció tartósan elmarad a céltól, a jegybank Monetáris Tanácsa változatlanul kész a monetáris kondíciók további lazítására.

A versenyhivatalhoz fordul a jegybank

A Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) fordul az Invest and Trade Kft. befektetési ügynöki gyakorlata, valamint kommunikációs tevékenysége miatt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) – közölte a jegybank.

Lajtha László-szobrot avattak a Zenetudományi Intézetben

Születése 125. évfordulója alkalmából Lajtha László (1892-1963) Kossuth-díjas magyar zeneszerzőt, zenepedagógust és népzenekutatót ábrázoló szobrot avattak a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Zenetudományi Intézetében, szombaton Budapesten.

16 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!