2017. január 19., csütörtök, Sára, Marió napja

Címke: Magyar Nemzeti Bank

19 cikk 1/2 oldal

MNB: visszaestek az uniós átutalások tavaly novemberben

Az uniós tőketámogatások megcsappanása miatt novemberben csökkent Magyarországnak a folyó fizetési mérleg és a tőkemérleg együttes egyenlegéből számolt külső bevételi többlete, úgynevezett finanszírozási képessége az előző hónaphoz hasonlítva – ez derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján hétfőn megjelent legfrissebb havi fizetésimérleg-adatokból.

MNB: kismértékű lazítást jelent a 3 hónapos betéti állomány korlátozása

A jegybank monetáris tanácsának tavaly decemberi kamatdöntő ülésén a tanácstagok egyetértettek abban, hogy a három hónapos betét 2017. első negyedév végi állományának 750 milliárd forintban korlátozása a monetáris kondíciók kismértékű lazítását jelenti – olvasható a monetáris tanács december 20-i üléséről a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján szerdán megjelent rövidített jegyzőkönyvben. Az MNB előrejelzése szerint az infláció 2018 első felében éri el az árstabilitásnak megfelelő 3 százalékos értéket.

Több száz millió forintos bírság a jegybanktól

Engedély nélküli befektetési szolgáltatási tevékenység és bejelentés hiányában végzett közvetítői tevékenység miatt összesen 675 millió forint bírságot szabott ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az Új-Zélandon bejegyzett 3TG FX-re és a Perfecto FX-re, és véglegesen megtiltotta, hogy Magyarországon jogosulatlanul tevékenységet végezzenek – közölte a jegybank.

Pénzügyi tanácsadó cég végelszámolását rendelte el az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken közzétett határozatában visszavonta a SKILL Pénzügyi és Tanácsadó Zrt. (SKILL Zrt.) tevékenységi engedélyét és – mivel nincs szó fizetésképtelenségről – elrendelte annak végelszámolását.

MNB: nem változott az alapkamat

Változatlanul hagyta az alapkamat 0,90 százalékos szintjét a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa keddi kamatdöntő ülésén, és nem változtatott a testület a kamatfolyosó kondícióin sem.

19 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!