2017. február 19., vasárnap, Zsuzsanna napja

Címke: Magyar Nemzeti Bank

17 cikk 1/2 oldal

A jogi határzár szigorításáról kezd tárgyalni a parlament

Az Országgyűlés hétfőtől négynapos ülésen kezdi meg tavaszi ülésszakát, amelyen a képviselők belefognak a belügyminiszter illegális bevándorlók őrizetbe vételéről szóló törvénycsomagjának tárgyalásába, továbbá újra szavazhatnak egy az Alkotmánybíróság által több ponton alaptörvény-ellenesnek minősített előterjesztésről.

Tovább csökkent az MNB háromhónapos betéti állománya

Megtartotta idei első korlátos, háromhónapos betéti tenderét a Magyar Nemzeti Bank (MNB), a tender eredményeként 875 milliárd forintra csökkent a háromhónapos betéti állomány – közölte a jegybank az MTI-vel, szerdán.

Ügynöki szerződést kötött a Bank of China-val az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kínai bankközi piaci ügynöki szerződést és a renminbi elszámolási számla szolgáltatások nyújtásáról szóló együttműködési megállapodást írt alá a Bank of China-val (BOC) erősítette meg a hétfői esemény részleteit ismertető, kedden kiadott közleményében az MNB. Az MNB így piaci alapra helyezi a Bank of China segítségével a kínai pénzügyi piacok elérését.

Lámfalussy-konferencia – Újra kell tervezni az euróövezetet

Újra kell tervezni az euróövezetet, mert nincsenek meg az eszközei az egyensúlyhiányok kezelésére, a deficites országokat deflációra szorítja, míg a többlettel rendelkező országok nem hajlandóak ösztönözni a gazdaságot – mondta Paul de Grauwe, a London School of Economics and Political Science európai politikai közgazdaságtan tanára a Lámfalussy-konferencián hétfőn, Budapesten.

MNB: visszaestek az uniós átutalások tavaly novemberben

Az uniós tőketámogatások megcsappanása miatt novemberben csökkent Magyarországnak a folyó fizetési mérleg és a tőkemérleg együttes egyenlegéből számolt külső bevételi többlete, úgynevezett finanszírozási képessége az előző hónaphoz hasonlítva – ez derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján hétfőn megjelent legfrissebb havi fizetésimérleg-adatokból.

MNB: kismértékű lazítást jelent a 3 hónapos betéti állomány korlátozása

A jegybank monetáris tanácsának tavaly decemberi kamatdöntő ülésén a tanácstagok egyetértettek abban, hogy a három hónapos betét 2017. első negyedév végi állományának 750 milliárd forintban korlátozása a monetáris kondíciók kismértékű lazítását jelenti – olvasható a monetáris tanács december 20-i üléséről a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján szerdán megjelent rövidített jegyzőkönyvben. Az MNB előrejelzése szerint az infláció 2018 első felében éri el az árstabilitásnak megfelelő 3 százalékos értéket.

17 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!