2017. március 23., csütörtök, Emőke napja

Címke: Magyar Nemzeti Bank

25 cikk 1/3 oldal

Hamarosan jöhetnek a fogyasztóbarát lakáshitelek

Az MNB két hónapot szán a „fogyasztóbarát lakáshitel” minősítésről szóló konzultációkra, és ezután alakítja ki végleges javaslatát a programról – közölte Binder István.

Jön a fogyasztóbarát lakáshitel-minősítés

Az MNB szerint a hazai bankok között a lakáshitelezésben nem elég erős az árverseny, ezt mutatják a magas kamatfelárak és a hitelkiváltások alacsony száma is.

Az IMF delegációja szerint kedvezőek az ország középtávú kilátásai

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tájékoztatása szerint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttsége kedvezőnek nevezte az ország középtávú kilátásait a magyar gazdaság stabil növekedése, valamint kockázatainak a hagyományos és nem hagyományos eszközökkel folytatott sikeres mérséklése következtében, egyben hangsúlyozták a versenyképességi fordulat folytatásának szükségességét.

Ellenőrizte az MNB a bankok vállalásait

Február végén vizsgálta a Magyar Nemzeti Bank (MNB), hogy teljesítették-e a hazai bankok tavaly a korábban a hitelezési feltételhez kötött kamatcsere- (HIRS-) tendereken vállalt hitelezési aktivitás növelését. A 17 kereskedelmi bank mintegy 200 milliárd forint erejéig vállalta, hogy növeli a kis- és középvállalati szektornak (kkv) nyújtott hiteleket.

Több cég is tőzsdére jöhet

Idén is folytatódódnak azok a fejlesztések, amelyek eredményeként 2020-ra egy „vibráló” tőkepiac működhet Magyarországon.

Az Árpád-házi szenteket bemutató emlékérme-sorozatot indít az MNB

Új, az Árpád-házi szenteket bemutató emlékérme-sorozatot indít a Magyar Nemzeti Bank. A sorozat első darabját, a 775 éve született Árpád-házi Szent Margitnak emléket állító arany és színesfém érmet pénteken bocsátja ki a jegybank.

25 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!