2018. január 22., hétfő, Vince, Artúr napja

Címke: Magyar Nemzeti Bank

22 cikk 1/3 oldal

Novemberben nőtt az értékpapírok állománya októberhez képest

Az értékpapírok forgalomban lévő állománya piaci értéken 45 093 milliárd forintot tett ki november végén, ami 166 milliárd forint növekedés október végéhez képest, illetve 3710 milliárdos növekedést 2016 novemberéhez viszonyítva – tette közzé az értékpapír-statisztikai adatokat a Magyar Nemzeti Bank honlapján.

Egyre többet vásárolnak bankkártyával

Bő egynegyedével nőtt 2017 első három negyedévében a kártyás vásárlási tranzakciók száma és értéke az egy évvel korábbihoz képest; a látványos bővülésben szerepe lehet a kereskedői elfogadói hálózat növekedésének és az érintéses tranzakciók terjedésének is – ismerteti a csütörtöki Világgazdaság.

MNB: elérte kitűzött mélypontját a három hónapos jegybanki betét

Szerdán megtartotta idei utolsó három hónapos betéti tenderét a Magyar Nemzeti Bank. A tenderen a 175 milliárd teljes állományból lejáró 125 milliárd forintos állomány figyelembevételével 25 milliárd forint értékben hirdették meg az eszközt, hogy a monetáris tanács szeptemberi döntésének megfelelően az idei negyedik negyedév végére 75 milliárd forintra csökkenjen az állomány.

Gyorsabb növekedést vár az MNB

A tanács kiemelt figyelemmel kíséri a monetáris kondíciók alakulását, és a kibővített eszköztár alkalmazásával biztosítja a laza monetáris kondíciók tartós fennmaradását.

Londoni elemzők: változás érzékelhető az MNB retorikájában

Londoni pénzügyi elemzők szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának keddi kamatdöntő üléséről kiadott közleményből – jóllehet továbbra is határozottan enyhítésre hajló alapállást tükröz – gondos tanulmányozással már kiolvasható a retorika valamelyes módosulása.

Januártól szigorítják a jogosulatlan pénzügyi közvetítők büntetését

A Magyar Nemzeti Bank kezdeményezésére elfogadott jogszabály-módosítás alapján 2018 januárjától két év szabadságvesztést kaphatnak az engedély, bejelentés nélkül működő pénzügyi közvetítők. Az új büntetőeljárási törvény révén jövőre már jogosulatlan pénzügyi tevékenység és piramisjáték szervezése esetén is alkalmazhatók a bírói engedélyhez kötött leplezett felderítési eszközök – nyilatkozta Barnóczki Péter, a jegybank igazgatója az MTI-nek.

22 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!