2017. október 23., hétfő, Gyöngyi napja

Címke: Magyar Nemzeti Bank

15 cikk 1/2 oldal

MNB: a bankrendszeri többletlikviditás 1276 milliárd forintra nő

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által biztosított bankrendszeri többletlikviditás 1260 milliárd forintról 1276 milliárd forintra emelkedik szerdától, ami egyrészt az MNB egy és három hónapos futamidejű hétfői finomhangoló devizaswap-tenderének, másrészt a szerdai lejáratoknak köszönhető – közölte az MNB honlapján.

Nyáron többször és többet vásárolnak bankkártyával az emberek

Több mint 30 százalékkal nőtt a külföldi bankkártyás vásárlások száma nyáron, összegük csaknem 32 százalékkal emelkedett, míg a belföldi bankkártyás vásárlások összege 12,9 százalékos növekedést, száma pedig 15,6 százalékos emelkedést mutatott ugyanebben az időszakban az év többi hónapjához képest – közölte a K&H az MTI-vel az ügyfélkörében mért adatokra hivatkozva.

Erősödött a forint

Erősödött a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a jegybank monetáris kondíciókat lazító, a negatív egynapos betéti kamatlábat tovább csökkentő döntését követően.

Fogynak az átütemezett pénzintézeti hitelek

Kevesebb mint felére csökkent az első fél évben az átstrukturált hitelek állománya, igaz, ebben szerepet játszottak a szabályozási változások is. Az átütemezett lakossági hitelek többsége ugyanakkor újra késedelmessé válik – írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

15 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!