2017. szeptember 25., hétfő, Eufrozina, Kende napja

Címke: Líbia

44 cikk 1/5 oldal

ENSZ-katonák lépnek be Líbia területére

Csaknem 250 ENSZ-katona érkezik Líbiába szeptember végéig, ez az első lépés a nemzetközi szervezetek felügyelte líbiai migránstáborok működtetésére – mondta Ghassan Salamé, az ENSZ líbiai megbízottja a La Stampa című olasz napilapnak nyilatkozva pénteken.

Migrációkutató Intézet: viszonylagos a nyugalom

A migránsok balkáni útvonalain, Magyarország déli határainál viszonylagos nyugalom van, de ennek hosszú távú fenntarthatósága még kétséges – mondta Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Csökkent az olasz partokra érkező bevándorlók száma

A líbiai katonai helyzet stabilizálódásával felére csökkent a Földközi-tengeren át Olaszországba érkező migránsok száma júliusban az előző év hasonló időszakához képest.

Líbia ismét az unió segítségét kéri

Európa nagyobb biztonsági kockázatokra számíthat a migránsok közé vegyülő lehetséges terroristák miatt – figyelmeztetett egy lapinterjúban Fájez esz-Szarrádzs lí­biai kormányfő.

A líbiai kormányfő sürgős segítséget vár az EU-tól

Líbia sürgős segítséget vár az Európai Uniótól a földközi-tengeri menekülthullám feltartóztatásában – mondta az észak-afrikai ország nemzetközileg elismert egységkormányának miniszterelnöke a The Times című újságnak.

44 cikk 1/5 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!