2018. január 23., kedd, Zelma, Rajmund napja

Címke: liberalizmus

11 cikk 1/2 oldal

Ez még sajnos a XX. század

Ezek tipikus XX. századi ígéretek és követelések. Mindent a semmiért. A szabadságnak hívott semmiért. A liberalizmus új dimenziója az embertelenségnek.

A liberális kulturális forradalom

A természettudományok azon tényei, kutatási eredményei, amelyek nyilvánvalóan kizárják, hogy a genderizmus és a liberalizmus alaptételei igazak lehetnének, kikerülnek a tananyagból.

A marxizmus és a liberalizmus

Mind a liberalizmus, mind a radikális szocializmus gyökerei eredendően a felvilágosodás korába nyúlnak vissza, mindkettő a felvilágosodás szülötte.

A harmadik szélsőség kora

A XXI. század egy új egyeduralmi törekvés megjelenésével kezdődött el, amit liberalizmusnak nevezünk. De miért gondoltuk a XX. század végén, hogy túljutottunk a szélsőségek korán?

Oszkó: A baloldal önmaga paródiája

A Bajnai-kabinet pénzügyminisztere, Oszkó Péter, a harmadik Orbán-kormány több gazdaságpolitikai intézkedését is méltatta, másokat viszont kritizált.

Fogalomzavarok

Ezek a mostaniak nem igazi liberálisok. Nekik semmi közük sincs a Kölcseykhez, Kossuthokhoz, csak kisajátították a szót.

Eltérő liberalizmusolvasatok

Az EU-nak közös menekültpolitikája van, de közös bevándorláspolitikája nincs, mert ez a kérdés a tagállamok hatáskörébe tartozik – jelentette ki Gulyás Gergely.

Liberális sírásók

Csejtei Dezső filozófiatörténész szerint a liberális eszmék népszerűsítése leginkább alapítványoknak, nem kormányzati szerveknek, valamint kutatóközpontoknak tulajdoníthatók.

A túlélés ideológiája

A nyugati ember elveszítette az időérzékelését, mert nem akar foglalkozni a saját végességének, korlátainak ilyesfajta megtapasztalásával.

Új üzenetet zúg az európai szél

A liberális oldal hipotézise, hogy gyengül a nemzeti hovatartozás fontossága, a nemzetállam, sőt tulajdonképpen már meg is szűnt. A 21. századra megszűnik.

11 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!