2018. január 21., vasárnap, Ágnes napja

Címke: lengyelország

82 cikk 1/9 oldal

Varsó számíthat Budapestre

Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki megerősítette, hogy mindkét ország kitart korábbi migránspolitikája mellett, nem akarnak bevándorlóországgá válni, nem engednek a kvótáknak.

Varsó az Interpoltól kéri 1600 egykori SS-lágerőr hollétének megállapítását

A lengyel Nemzeti Emlékezet Intézete (IPN) ügyészei azt kérik az Interpoltól, a nemzetközi rendőri együttműködési szervezettől, hogy állapítsa meg, él-e még, és ha igen, hol tartózkodik jelenleg az egykoron a megszállt Lengyelország területén létesített náci német lágerek 1600 őre – közölte hétfőn a Rzeczpospolita című lengyel napilap.

Sokan elégedetlenek az EU-vezetéssel

A magyarok mintegy héttizede (71 százalék) az uniós tagság mellett van, ezzel ellentétes véleménnyel csak 14 százalék bír.

Békülékeny gesztusokat tett Varsó és Brüsszel

A bizottság alig egy hónapja indította meg az uniós alapszerződés 7. cikke szerinti eljárást Lengyelország ellen. Aggódnak a lengyel bíróságok függetlenségéért.

Tusk Polexitet harangozott be

Az Európai Tanács elnöke el tud képzelni olyan helyzetet, amikor eljön az idő és megkérdezik a lengyeleket, vajon továbbra is maradni akarnak-e az EU-ban.

Részleges kormányátalakítást hajtott végre Mateusz Morawiecki

Nyolc új minisztert iktatott be kedden Andrzej Duda lengyel elnök Mateusz Morawiecki kormányfő javaslatára; személyi változás történt többek között a külügyi, a honvédelmi, a pénzügyi és a fejlesztési tárcák élén, és kinevezték a fejlesztési minisztériumból kivált gazdasági tárca vezetőjét is.

82 cikk 1/9 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!