2017. december 13., szerda, Luca, Otília napja

Címke: lemondás

18 cikk 1/2 oldal

Lemond az ír miniszterelnök-helyettes

Távozik tisztségéből Frances Fitzgerald, aki ellen a második legnagyobb írországi parlamenti párt, a Fianna Fáil bizalmatlansági indítványt nyújtott be.

Lemondott Robert Mugabe zimbabwei elnök

A képviselők ujjongással fogadták a házelnök bejelentését, és az országot 37 éve irányító elnök lemondását üdvrivalgással fogadta az ezt követelő többezres tömeg is.

Kezdődik az alkotmányos eljárás Mugabe ellen

Lejárt hétfő délben a katonai puccs nyomán házi őrizetbe helyezett Robert Mugabe zimbabwei elnök lemondására megszabott határidő, ezért kormányzó pártjának tagjai még a nap folyamán megkezdik a tárgyalásokat alkotmányos elmozdításáról. A volt elnök a CNN információ szerint beleegyezett abba, hogy lemond, és megfogalmazta a lemondásáról szóló levelet.

Lemondott a brit védelmi miniszter

Lemondott Sir Michael Fallon brit védelmi miniszter. A szerdai esti nyilatkozatában Fallon azzal indokolta lemondását, hogy múltbeli viselkedése „nem felelt meg az elvárásoknak”.

Variációk egy témára: mi lesz a kapitányokkal?

A 2018-as labdarúgó vb-selejtezőn elvérzett országok a jól bevált recept szerint döntöttek. Menesztették a kapitányt, de valahol nem volt szükség erre, hisz volt aki önként lemondott.

18 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!