2017. április 24., hétfő, György napja

Címke: lakáspiac

22 cikk 1/3 oldal

GKI: kissé romlottak a lakossági lakáspiaci várakozások

Miközben a lakásvásárlásra és építésre vonatkozó lakossági várakozások kissé romlottak, a használt lakások várható áremelkedési ütemét illető várakozások Budapesten átlagosan nem sokat változtak a negyedévvel ezelőttihez képest – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb, negyedévente közölt ingatlanpiaci felmérésében.

Jobb helyzetben lesznek a vevők

Megállni látszik a lakásárak erőteljes növekedése, egyedül a budapesti panelek drágultak tovább az év elején.

Nem csak a lakás ára jelent költséget

Az év első két hónapjában a főváros pesti kerületeiben 10-18 százalékos áremelkedés volt tapasztalható a lakások négyzetméterárában.

NGM-államtitkár: erősödnek a kedvező tendenciák a lakáspiacon

Az idei adatok alapján tovább erősödnek a kedvező tendenciák a lakáspiacon, február végéig a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) 2015-ös bevezetése óta összesen 40 ezer család kérelmét fogadták be, amelyek összértéke meghaladta a 102 milliárd forintot – mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a Portfolio lakáskonferenciáján.

Fejlemények a hazai lakáspiacon

Van egy aranyszabály a lakásépítéseket illetően: az építések számának átlagban évente el kell érnie a lakásállomány egy százalékát.

Változás történt a lakáspiacon

Ha csökkent is az adásvételek száma, az az újlakás-piac felfutásával magyarázható, hiszen sok előszerződést kötnek a vásárlók, ami nem jelenik meg a statisztikákban.

22 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!