2017. június 28., szerda, Levente, Irén napja

Címke: lakáspiac

17 cikk 1/2 oldal

Tovább nyílik az árolló a hazai lakáspiacon

Míg a fővárosi áremelkedés 2016-ban 23 százalék körül alakult, a többi városban 8-12 százalékos, a községekben pedig alig 2 százalékos drágulás történt, vagyis tovább nyílik a lakáspiaci árolló az adóhivatal forgalmi adatait feldolgozó OTP lakóingatlan-értéktérképe szerint.

NGM: tovább erősödnek a kedvező tendenciák a lakáspiacon

A tavalyi a lakáspiaci fordulat éve volt Magyarországon, az első negyedéves adatok alapján a kedvező tendenciák idén tovább erősödnek – mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára a Világgazdaság ingatlanpiaci konferenciáján csütörtökön Budapesten.

Egyelőre nem túlfűtött a lakáspiac

Az országos lakásár-emelkedés ellenére a makrogazdasági alapok által indokolt szinttől még így is elmarad az árszint az MNB lakáspiaci jelentése szerint.

Megállt a használt lakások árának emelkedése

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a használt lakások tavaly 10 százalékkal drágultak az egy évvel korábbihoz képest, míg az újak mintegy 9 százalékkal.

Harmadával drágább a budai lakás a pestinél

A kisebb méret önmagában nem magyarázza, hogy a budai kerületek családi házainak 58 millió forintos átlagára kétszer annyi, mint a Pesten eladottaké.

17 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!