2017. október 19., csütörtök, Nándor napja

Címke: lakáspiac

25 cikk 1/3 oldal

Mérséklődik, de kitart a lakások drágulása

A Központi Statisztikai Hivatal közlése alapján az idei második negyedévben a használt lakások ára országos átlagban mintegy 8 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest.

Több millióra rúghatnak a rejtett költségek

Jellemzően ügyvédi díjjal is kell számolni az adásvételnél, noha az általában a vételár 1 százalékának megfelelő összeget egyes fejlesztők átvállalhatják.

Folytatódik a lakáspiac növekedése

A lakáspiac további növekedésére számít a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a kiegyensúlyozott és fenntartható gazdasági növekedés, a kedvező foglalkoztatási helyzet és az emelkedő reáljövedelmek, valamint a kormányzati otthonteremtési program eredményeképpen – mondta Hornung Ágnes, a tárca államtitkára egy szakmai konferencián kedden Budapesten.

A nagyobb, újszerű lakások iránt nőtt legerősebben a kereslet

Egy év alatt trendszerűen nőtt a nagyobb alapterületű, új és újszerű otthonok iránti kereslet, ami a családi otthonteremtési kedvezménynek (csok), a kedvezőbb hiteleknek és a lakásfejlesztők intenzív kampányának köszönhető – derül ki az Otthontérkép friss felméréséből.

Bevált az áfacsökkentés

A lakóingatlan-fejlesztéseket a jelentősen megugró piaci kereslet mellett a családi otthonteremtési kedvezmény és az új lakások áfája hajtja.

25 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!