2017. május 26., péntek, Fülöp, Evelin napja

Címke: lakáspiac

18 cikk 1/2 oldal

NGM: tovább erősödnek a kedvező tendenciák a lakáspiacon

A tavalyi a lakáspiaci fordulat éve volt Magyarországon, az első negyedéves adatok alapján a kedvező tendenciák idén tovább erősödnek – mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára a Világgazdaság ingatlanpiaci konferenciáján csütörtökön Budapesten.

Egyelőre nem túlfűtött a lakáspiac

Az országos lakásár-emelkedés ellenére a makrogazdasági alapok által indokolt szinttől még így is elmarad az árszint az MNB lakáspiaci jelentése szerint.

Megállt a használt lakások árának emelkedése

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a használt lakások tavaly 10 százalékkal drágultak az egy évvel korábbihoz képest, míg az újak mintegy 9 százalékkal.

Harmadával drágább a budai lakás a pestinél

A kisebb méret önmagában nem magyarázza, hogy a budai kerületek családi házainak 58 millió forintos átlagára kétszer annyi, mint a Pesten eladottaké.

Egyensúlyba jut rövidesen a lakáspiac

A korábbihoz képest egyre kiegyensúlyozottabb a hazai lakás- és a hitelpiac – véli az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

GKI: kissé romlottak a lakossági lakáspiaci várakozások

Miközben a lakásvásárlásra és építésre vonatkozó lakossági várakozások kissé romlottak, a használt lakások várható áremelkedési ütemét illető várakozások Budapesten átlagosan nem sokat változtak a negyedévvel ezelőttihez képest – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb, negyedévente közölt ingatlanpiaci felmérésében.

Jobb helyzetben lesznek a vevők

Megállni látszik a lakásárak erőteljes növekedése, egyedül a budapesti panelek drágultak tovább az év elején.

18 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!