2017. március 28., kedd, Gedeon, Johanna napja

Címke: lakáspiac

23 cikk 1/3 oldal

NGM-államtitkár: erősödnek a kedvező tendenciák a lakáspiacon

Az idei adatok alapján tovább erősödnek a kedvező tendenciák a lakáspiacon, február végéig a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) 2015-ös bevezetése óta összesen 40 ezer család kérelmét fogadták be, amelyek összértéke meghaladta a 102 milliárd forintot – mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a Portfolio lakáskonferenciáján.

Fejlemények a hazai lakáspiacon

Van egy aranyszabály a lakásépítéseket illetően: az építések számának átlagban évente el kell érnie a lakásállomány egy százalékát.

Változás történt a lakáspiacon

Ha csökkent is az adásvételek száma, az az újlakás-piac felfutásával magyarázható, hiszen sok előszerződést kötnek a vásárlók, ami nem jelenik meg a statisztikákban.

Elemzők: az idén folytatódik a lakáspiac élénkülése

Berobbant az új lakások piaca, az idén folytatódik a lakáspiac élénkülése, mivel az új lakások iránt továbbra is nagy a kereslet – kommentálták az MTI-nek nyilatkozó szakértők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint a lakáspiac élénkülése egyértelműen a kormány otthonteremtési programjának köszönhető.

NGM: Megtörtént a fordulat a lakáspiacon

Tavaly 9994 új lakás épült, 31 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A kiadott új építési engedélyek alapján 87 százalékos növekedés várható.

Csendes évkezdet az ingatlanpiacon

Az ingatlanpiaci forgalom januárban elmaradt a korábbi két év azonos időszakához képest, és a kereslet is kevésbé volt élénk, mint korábban.

Lakáspiaci helyzetkép év elején

Az utóbbi két-három év lakásár növekedése lényegében csak visszapótolta a 2008 és 2014 közötti stagnálást, de voltak olyan térségek, ahol az árak megduplázódtak.

23 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!