2017. december 16., szombat, Etelka, Aletta napja

Címke: lakásépítések

13 cikk 1/2 oldal

Főleg Közép-Magyarország kezdett építkezésekbe

Vállalkozói tapasztalatok és elemzői vélemények mellett a különböző számok, adatok is az építőipar szárnyalását mutatják. Egy friss elemzés szerint idén már szeptemberig több beruházás indult el, mint tavaly egész évben.

Az építőipar húzhatja a magyar GDP-t

Boros Imre közgazdász szerint az építőipar húzhatja a közeljövőben a magyar GDP-t, tízezer új lakás építése 1 százalékkal emeli a nemzeti bruttó összterméket.

Kirobbanó évek az ingatlaniparban

Kiemelkedő, a várakozásokat is felülmúló évet zár idén az ingatlanpiac, mi több, a következő évek során még kiugróbb eredményekre van kilátás az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnöke szerint.

Országszerte épülnek a lakások

A kormányzat lakásépítést ösztönző intézkedései előtt, 2015-ben egész évben nem épült meg annyi új lakás, mint amennyi a friss adatok szerint idén már kilenc hónap alatt elkészült.

Jóval olcsóbbak a vidéki új lakások

A vidéki nagyvárosokban mintegy 9100 lakás épül, amelyekből 4800, azaz az új ingatlanok több mint fele még eladásra vár.

Belehúzott az építőipar

Nyolcéves csúcsot ért el az augusztusi adatok alapján a hazai építőipar, az ágazat fellendülése a nemzetgazdasági miniszter és elemzők szerint is hosszabb távon kitarthat.

13 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!