2017. október 17., kedd, Hedvig napja

Címke: kúria

14 cikk 1/2 oldal

A Kúria felmentette Gaudi-Nagy Tamást

Helybenhagyta a Kúria kedden azt a korábbi ítéletet, amellyel felmentették Gaudi-Nagy Tamás egykori jobbikos országgyűlési képviselőt a Pásztor István vajdasági politikus inzultálása kapcsán garázdaság miatt emelt vád alól.

Népszavazás dönthet a római-parti mobilgátról

Megváltoztatta a Kúria a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) döntését és hitelesítette a római-parti mobilgát megépítésével kapcsolatos népszavazási kérdést kedden.

Hitelesítette a Kúria a Római-parti népszavazási kezdeményezést

Megváltoztatta a Kúria a Fővárosi Választási Bizottság döntését és hitelesítette a római-parti mobilgát megépítésével kapcsolatos népszavazási kérdést kedden – derül ki a Kúria internetes oldalán közzétett végzésből.

Liberális apokalipszis a Kúrián

Ceausescuhoz hasonlította Orbán Viktort Rév István, a CEU professzora. Nehezményezte azt is, hogy a kormány inkább fogadna be „magyarul beszélő ukránokat”, mint muszlimokat.

Kúria: nem sértett jogszabályt a Hortobágyi Nemzeti Park

A Kúria az utolsó, negyedik esetben is fenntartotta hatályában a Debreceni Ítélőtábla jogerős ítéletét, miszerint a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) igazgatóság nem sértett jogszabályt a korábban a felperesek által vitatott haszonbérleti szerződések megkötésekor – ismertette a Kúria döntését a HNP szerdán az MTI-vel.

Perújítást kér Portik Tamás ügyvédje

A napokban benyújtja a Kúriához perújítási kérelmét az Aranykéz utcai merénylet miatt jogerősen 13 év fegyházat kapott Portik Tamás ügyében Szikinger István védő.

14 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!