2017. május 29., hétfő, Magdolna napja

Címke: kurdok

18 cikk 1/2 oldal

Erdogan: ha a szíriai kurdok megtámadják Törökországot, Ankara válaszolni fog

Ha a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szíria kurd milícia vagy annak politikai szárnya, a Demokratikus Egység Pártja (PYD) bármilyen módon megtámadja Törökországot, Ankara anélkül, hogy bárkit is megkérdezne, válaszolni fog – írta a Sabah török kormányközeli napilap csütörtökön Recep Tayyip Erdogan török elnöknek a washingtoni török nagykövetségen tett nyilatkozatára hivatkozva.

Törökország ismét kurd célpontokat támad Szíriában

A török hadsereg pénteken bejelentette, hogy a szíriai kurd Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szervezet tizenegy tagját „semlegesítette”annak észak-szíriai állásai ellen intézett bombázásokban.

Feladott örökség

Folytatódhat a török nemzetállamot megalapító, sokak által a mai napig szinte félistenként tisztelt Mustafa Kemal Atatürk örökségének lebontása.

Az arab és kurd erők folytatják Tabka ostromát

Az Egyesült Államok által támogatott arab és kurd erők folytatják az Iszlám Állam (IÁ) ellenőrzése alatt álló Tabka ostromát – közölte szombaton egy emigráns szervezet. A város mintegy 55 kilométerre nyugatra található az IÁ rakkai fellegvárától.

Török harci repülőgépek támadták kurd fegyveresek állásait

Török harci repülőgépek támadták meg a kurd fegyveresek állásait az ország délkeleti részén, a szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) nyolc harcosa meghalt – közölte csütörtökön egy helyi kormányzati tisztviselő.

Halálos kurd-török összecsapás

Három török katona meghalt, öt megsebesült, amikor a szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) lázadói felrobbantottak egy távirányítású, földbe ásott pokolgépet a török biztonsági erők felderítőinek közelében a főként kurdok lakta délkelet-törökországi Sirnak tartomány Uludere körzetében – jelentette kedden az Anadolu török állami hírügynökség.

18 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!