2017. július 21., péntek, Dániel, Daniella napja

Címke: kurdok

14 cikk 1/2 oldal

Súlyos fegyveres összetűzések zajlanak Szíriában

Az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció által az Iszlám Állam terrorszervezet (IÁ) elleni harcban támogatott kurd harcosokkal csaptak össze Törökország által támogatott fegyveres ellenzékiek Szíria északnyugati részein – közölte hétfőn az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet.

Nyugati önkéntesek is elesnek Szíriában

Kommunista pátosszal áthatott hadijelentést és a Rakka visszavételéért folytatott harcokban elesett külföldi önkénteseket méltató közleményt tett közzé az YPG.

A kurdok szerint a törökök háborúra készülnek

A török hadsereg felvonulása a kurdok által ellenőrzött északnyugat-szíriai területek mentén elérte egy „hadüzenet” szintjét, újabb nagyszabású konfliktust kockázatát jelezve a polgárháború dúlta országban – mondta Sipan Hemo, a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szíriai kurd milícia vezetője szerdán a Reuters brit hírügynökségnek adott interjújában.

Lelőttek egy szír vadászgépet

Az amerikaiak vezette nemzetközi koalíció lelőtt egy kurdokat támadó szíriai vadászbombázót. Damaszkusz és Moszkva egy­aránt katonai agresszióról beszél.

Szakértő: a török állampolgárság megvonásával fenyegetik Gülent

Érdemi változás nem várható attól, hogy Törökország az állampolgárság megvonásával fenyegeti Fethullah Gülen hitszónokot, illetve további 129 embert; ennek hatására nem fognak hazatérni – jelentette ki Egeresi Zoltán Törökország kutató az M1 aktuális csatorna keddi adásában.

Erdogan: ha a szíriai kurdok megtámadják Törökországot, Ankara válaszolni fog

Ha a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szíria kurd milícia vagy annak politikai szárnya, a Demokratikus Egység Pártja (PYD) bármilyen módon megtámadja Törökországot, Ankara anélkül, hogy bárkit is megkérdezne, válaszolni fog – írta a Sabah török kormányközeli napilap csütörtökön Recep Tayyip Erdogan török elnöknek a washingtoni török nagykövetségen tett nyilatkozatára hivatkozva.

14 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!