2018. január 22., hétfő, Vince, Artúr napja

Címke: kurdok

28 cikk 1/3 oldal

Ellentámadásba lendültek a kurd harcosok

Kurd harcosok visszaszerezték hétfőn azoknak a területeknek a nagy részét, amelyeket előző nap török katonák, illetve azok szíriai szövetségesei foglaltak el tőlük az északnyugat-szíriai Afrín térségében, a török határ közelében – közölték kurd tisztségviselők.

Török tankok Szíria földjén

Vasárnap délelőtt 11 óra 5 perckor a török hadsereg páncélosai átlépték a török–szíriai határt, hogy biztonsági zónát alakítsanak ki a területen.

Barátom barátja

Egy kősivatag romos házai között olcsóbb és veszélytelenebb lövöldözni, mint Los Angelesben, Moszkvában, Isztambulban vagy Párizsban.

Francia kezdeményezésre hétfőn összeül az ENSZ biztonsági tanácsa

Franciaország felszólítja Törökországot, hogy fejezze be a kurdok elleni offenzívát Szíria északnyugati részén, és egyúttal kéri az ENSZ Biztonsági Tanácsának sürgős összehívását – közölte Florence Parly francia védelmi miniszter, illetve Jean-Yves Le Drian külügyminiszter vasárnap.

Erdogan: „nagyon rövid időn belül” befejeződik az afríni hadművelet

Törökország „nagyon rövid időn belül” befejezi az északnyugat-szíriai Afrín térségben indított hadműveletet a kurd Népvédelmi Egységek (YPG) nevű milícia ellen – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török államfő vasárnap Bursában, a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) női tagozatának tartományi rendezvényén.

Szakértő: Törökország felmérte a szíriai kurdok haderejét

Törökország felmérte az erőviszonyokat, mielőtt megtámadta a szíriai kurdokat, és pontosan tudja, hogy ellenfelei milyen erőkkel rendelkeznek – mondta Kövecsi-Oláh Péter, a Migrációkutató Intézet szakértője vasárnap az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Szíriából kilőtt rakéták csapódtak be török területen

Szíriából kilőtt rakéták csapódtak be vasárnapra virradóra a dél-törökországi Kilis tartomány területén, miután a török hadsereg hadműveleteket kezdett a kurdok felügyelete alatt álló Afrín térségében – jelentette az Anadolu állami hírügynökség.

28 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!