2017. november 18., szombat, Jenő napja

Címke: kurdok

38 cikk 1/4 oldal

Marad a káosz Szíriában

A dzsihadista csoport újabb komoly területvesztesége azonban egyelőre nem jelent békét a térségnek.

Kurd és török áldozatokat is követelt egy fegyveres összecsapás

Többen meghaltak a török biztonsági erők és a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szakadár szervezet újabb összecsapásában csütörtökön az Irakkal határos délkelet-törökországi Hakkari tartomány Semdinli körzetében jelentette az Anadolu.

Stratégiai határátkelőt vett ellenőrzése alá az iraki haderő

Az iraki haderő átvette a kurd autonóm régióból Törökországba vezető határátkelőhely ellenőrzését Irak központi hadereje kedden átvette az észak-iraki kurd autonóm régióból Törökországba vezető Halil Ibrahim határátkelőhely ellenőrzését – számolt be róla a Dogan török hírügynökség.

Az iraki kurdok vezetője megerősítette lemondását

Maszúd Barzáni iraki kurd vezető vasárnap az autonóm régió parlamentjének címzett levelében bejelentette, hogy november 1-jével távozik az elnöki hivatalból, és nem szeretné meghosszabbítani mandátumát.

Az iraki erők kurd állásokat támadnak Ninive tartományban

Iraki alakulatok és a Népi Mozgósítás nevű síita félkatonai szervezet erői tüzérségi támadást indíítottak pesmerga állások ellen az északi Ninive tartománybeli Zumar körzet felől – közölte csütörtökön az autonóm Kurdisztán biztonsági tanácsa (KRSC).

Kirkukban folytatódik a kurdok szabadságharca

Bebizonyosodott, hogy sem a belpolitikai stabilitást, sem a kurdok évszázados függetlenségi harcának végét nem hozta el az Iszlám Állam legyőzése Irakban.

Törökország lezárta légterét az észak-iraki kurd autonóm régió előtt

Törökország hétfőn lezárta légterét az észak-iraki kurd autonóm régióba tartó és az onnan induló repülőgépek előtt, válaszul a térség függetlenné válását támogató szeptember 25-ei népszavazásra – jelentette be a kormányszóvivő Ankarában a minisztertanács ülését követő sajtótájékoztatón.

38 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!