2017. szeptember 21., csütörtök, Máté, Mirella napja

Címke: kurdok

13 cikk 1/2 oldal

Kurdok meglepő szövetségese

Izrael nem véletlenül érzi úgy, hogy számára az új, vele barátságos ország megszületése jó eszköz lehet saját érdekeinek védelmében.

Kurd függetlenség: türelemre inti az ENSZ főtitkára az iraki vezetőket

António Guterres ENSZ-főtitkár arra kérte vasárnap Irak minden vezető politikusát, hogy kezeljék „türelemmel és visszafogottsággal” iraki Kurdisztán esetleges függetlenné válásának kérdését, amelyről szeptember 25-re népszavazást készülnek tartani az észak-iraki térségben.

Az iraki Kurdisztán parlamentje jóváhagyta a függetlenségi népszavazást

Az észak-iraki Kurdisztán parlamentje pénteken egyetértett azzal, hogy a kurdok szeptember 25-én népszavazást tartsanak a függetlenségről. A parlamenti döntés a bagdadi vezetés, Irán és Törökország, valamint a nyugati országok azon aggodalmainak dacára született, hogy a népszavazás új konfliktusokat válthat ki a térségben.

Korai a kurd álom

Az amerikai védelmi miniszter megismételte az Egyesült Államok sokszor hangoztatott álláspontját, miszerint Washington egy egységes, stabil és demokratikus Irakban érdekelt.

Súlyos fegyveres összetűzések zajlanak Szíriában

Az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció által az Iszlám Állam terrorszervezet (IÁ) elleni harcban támogatott kurd harcosokkal csaptak össze Törökország által támogatott fegyveres ellenzékiek Szíria északnyugati részein – közölte hétfőn az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet.

13 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!