2017. október 17., kedd, Hedvig napja

Címke: kultúra

144 cikk 1/15 oldal

Krakkóban nyílik tárlat a lengyelországi magyar évad keretében

A magyar kultúra és a cigány zene kapcsolatát bemutató, Húzd rá cigány! A „czigány zene” Liszttől a Hungarikumig című kiállítás nyílik szombaton a krakkói Galícia Zsidó Múzeumban, a megnyitón a Rajkó Művészegyüttes ad koncertet.

Bíró Zoltán: a kultúrára is hatott a rendszerváltás

A rendszerváltás nemcsak a kulturális élet intézményrendszerét érintette rosszul, hanem a mindennapi életet, a társas kapcsolatokat, a magatartásformákat is, valójában az élet egészét.

Balog Zoltán: nemzetstratégiai ágazat a kultúra

A magyar kultúra határai nem esnek egybe az ország közigazgatási határaival, ezért Kárpát-medencéről beszélünk – hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere.

Áradat

Európa a múlt, a jövő Ázsiában és Afrikában születik, a szemünk láttára, csak tudjunk odafigyelni, amíg saját elmúlásunkat siratjuk.

Először rendezik meg a Magyar Könyvkiadók Napját Szegeden

Író-olvasó találkozó, könyvbemutató-, -vásár és -csere, kiállítás, valamint több „könyves” kerekasztal-beszélgetés szerepel a Magyar Könyvkiadók Napja szerdai programján, melyet első ízben rendez meg a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkara – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Huszárszobrot avattak Pákozdon

A világ eddigi legnagyobb, 12,5 méter magas huszárszobrát avatták fel katonai tiszteletadás mellett pénteken, a magyar honvédelem napján a pákozdi Bogár-halmon.

Hoppál Péter: Japán és Magyarország kulturális csereprogramokkal készül

Különleges kulturális csereprogramokkal készül Japán és Magyarország 2019-re a két ország közötti diplomáciai kapcsolat kezdetének 150. évfordulója alkalmából – mondta el a Japánban hivatalos látogatáson résztvevő Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár csütörtökön az MTI-nek.

144 cikk 1/15 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!