2017. április 26., szerda, Ervin napja

Címke: kultúra

70 cikk 1/7 oldal

Keresik Magyarország legígéretesebb kulturális úti célját

Vidéki múzsa kerestetik címmel indul az új Kiváló Európai Desztinációk (European Destinations of ExcelleNce, EDEN) pályázat, amelyen a Magyar Turisztikai Ügynökség Magyarország „legígéretesebb kulturális úti célját” keresi. A pályázatok beadási határideje június 30., a pályázás ingyenes.

Közös standon mutatkoznak be a könyvfesztiválon a V4-ek

Csehország, Lengyelország és Szlovákia legfrissebb irodalmi terméséből nyújt ízelítőt a Visegrádi Négyek (V4) országainak közös standja csütörtöktől vasárnapig a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Kiállítással zárul a bukaresti ’56-os program

A Hajnalodik 1956-2016 című kiállítással emlékezik a Balassi Intézet bukaresti központja az 1956-os magyarországi forradalomra, amelynek 60. évfordulója alkalmából tartott rendezvénysorozatát ezzel a tárlattal zárja.

Újra gitárfesztivált rendeznek Szegeden

Világsztárokkal és fiatal tehetségekkel is találkozhat a közönség a Szegedi Nemzetközi Gitárfesztiválon, amely műsorán csütörtöktől vasárnapig a barokktól a legmodernebb darabokig számos stílus hallható majd – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

L. Simon László: a kultúrának köszönhetjük fennmaradásunkat

Nemzeti közösségünk csak és kizárólag a kultúrának köszönheti fennmaradását, nekünk itt, Európa közepén ezt a küldetést kell továbbvinnünk. Erről L. Simon László beszélt kedden este a Magyar Írószövetség székháza előtt a költészet napja alkalmából mondott beszédében. Az ünnepségen látványos épületfestéssel emlékeztek 1956 nagy költőire.

Rangos szakmai elismerést kapott a Csányi Alapítvány

Elsők között ismerték el a Csányi Alapítványt mint kiemelkedő fiatal tehetséggondozó szervezetet a Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díjjal. Az idén 12 éves alapítvány 2017-ben újabb 30 gyermeket von be a komplex tanulmányi és segítő programjába.

Családbarát filmek uralták a mozis toplistát

Családbarát filmek uralták a hét végén az észak-amerikai mozis kasszasikerlistát, amelyet továbbra is a múlt héten debütált Bébi úr című animáció vezet, maga mögé utasítva A szépség és a szörnyeteg című Disney-mesefilmet és a Hupikék törpikék héten bemutatott újabb részét.

70 cikk 1/7 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!