2017. március 26., vasárnap, Emánuel napja

Címke: kultúra

64 cikk 1/7 oldal

Nemzetközi elismerésben részesült a Bartók-film

Silver Hugo-díjat ítélt oda a nemzetközi zsűri a Bartók Világversenyt és Fesztivált ajánló kisfilm alkotóinak az 53. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál televíziós versenyében a Reklámfilm/ Individual Commercials főkategóriában.

Szombaton adják át a Magyar Örökség Díjakat

Szombaton adják át a Magyar Örökség Díjakat a Magyar Tudományos Akadémia (MTA)dísztermében, az elismerést újabb hét kiemelkedő személyiségnek és intézménynek adományozzák.

Erdélyben turnézik a Nemzeti Színház

Erdélyben, a szerző, Tamási Áron szülőföldjén turnézik Vitéz lélek című produkciójával a budapesti Nemzeti Színház.

Kertész Imre-emléknap Budapesten

Várossétával és felolvasással Nyomkeresők címmel Kertész Imre-emléknapot rendez április 1-jén, szombaton Budapesten a Szépírók Társasága közösen a Kelet Kávézóval és a Magvető Kiadóval – közölte a kiadó az MTI-vel.

Magyar napokat tartanak Bakuban

A magyar kultúrát bemutató rendezvénysorozatot, magyar napokat tartanak csütörtökön és pénteken Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban.

Izgalmas tárlatok nyílnak Pannonhalmán

Az Utazás kiállítás kulturális díszvendégeként bemutatkozó Pannonhalma a múlt évben 223 ezer látogatót fogadott a főapátságban.

Történelmi építészeti kiállítás nyílik a Párizsi Magyar Intézetben

Akik Budapestet építették címmel nyílik kiállítás Párizsban azok emlékére, akik munkájukkal döntő módon járultak hozzá a XIX. századi Budapest világvárossá fejlődéséhez – tájékoztatta Havasi János, a tárlatnak helyet adó Párizsi Magyar Intézet igazgatója csütörtökön az MTI-t.

64 cikk 1/7 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!