2017. július 24., hétfő, Kinga, Kincső napja

Címke: ksh

99 cikk 1/10 oldal

Nem torpant meg a bérfelzárkózás

Tovább gyorsult a bérnövekedés dinamikája hazánkban 2017 első öt hónapjában: 12,1 százalékkal emelkedtek a bruttó és a nettó keresetek a KSH szerint.

Tartós lehet az építőipar bővülése

Visszatért a tartós építőipari növekedés. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint tizenkét éve nem volt hasonló bővülés, mint májusban.

KSH: májusban ismét gyorsult az építőipar termelésének növekedése

Májusban az építőipari termelés volumene 35,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbi alacsony bázist az áprilisi 22,1 százalék után – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az előző hónaphoz képest az építőipar szezonálisan és munkanaphatással kiigazított termelése 7,5 százalékkal emelkedett.

Turistainvázió Budapesten

A turistainvázió a várakozások szerint nyáron sem csökken, sőt az ilyenkor szokásos nagy forgalomhoz a hét végén kezdődő vizes világbajnokság is jelentősen hozzájárul.

KSH: tovább nőtt az ipari termelés májusban

Májusban az ipari termelés volumene 8,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit az áprilisi 3,0 százalékos éves összevetésű csökkenést követően. Munkanaphatástól megtisztított adatok alapján a termelés 6,2 százalékkal emelkedett, lényegesen gyorsabban az egy hónappal korábbi 2,5 százaléknál – jelentette szerdán második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az adatok megegyeznek a július 6-án kiadott első becsléssel.

99 cikk 1/10 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!