2017. április 26., szerda, Ervin napja

Címke: ksh

94 cikk 1/10 oldal

KSH: kevesebb születés, több halálozás

Az év első két hónapjában 2,2 százalékkal kevesebb gyermek született, mint az előző év azonos időszakában, a halálozások száma pedig 21 százalékkal növekedett 2016. január-februárhoz képest, 1999 óta ez a legmagasabb első kéthavi halálozási érték – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán az MTI-t.

Már nem annyira vonzó a külföldi élet a fiataloknak

Tavaly nem vándoroltak ki olyan sokan az országból, mint a korábbi években, de továbbra is sok fiatal keresi a boldogulását külföldön – írja a Világgazdaság című napilap a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján.

Felfelé módosította a februári kiskereskedelmi adatokat a KSH

Februárban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 0,8, naptárhatástól megtisztítva 0,9 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest – jelentette második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn. A nyers adat 0,2, a kiigazított 0,3 százalékponttal alacsonyabb a hónap elején közölt első becslésnél.

Kilőttek idén a bruttó átlagkeresetek

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az adatokkal kapcsolatban arra emlékeztetett: már ötven hónapja tart a reálkeresetek emelkedése.

KSH: nőtt az engedélyezett lakáshitelek száma és összege tavaly

Tavaly több mint 81 ezer lakáshitelt engedélyeztek a hitelintézetek összesen 477 milliárd forint értékben, 2015-höz képest a hitelek száma közel ötödével, összege egyharmaddal nőtt – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai Tükör című kiadványában.

Tovább gyorsult a keresetek emelkedése

A 2,9 százalékos februári inflációval számolva a reálkeresetek 7,6 százalékkal emelkedtek a januári 7,5 százalékot követően.

Csaknem üres a jövő heti makronaptár

Kevés gazdasági adat jelenik meg a húsvétot követő négynapos munkahéten, a statisztikai hivatal a keresetekről, míg a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az államháztartás helyzetéről publikál adatokat.

94 cikk 1/10 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!