2017. május 27., szombat, Hella napja

Címke: ksh

89 cikk 1/9 oldal

Szürke zónák

Valóban négymillió szegény él Magyarországon? Tényleg minden ötödik nő apja verte az anyját? Ha sokszor elismétlik, a hamis állítás valósággá válik?

Kilőtt a magyar gazdaság az első negyedévben

A magyar gazdaság köszöni, jól van, visszatért az a növekedési ütem, amit legutóbb három éve lehetett tapasztalni – mondta a nemzetgazdasági miniszter.

KSH: 4,1 százalékkal nőtt a GDP az első negyedévben

Az első negyedévben a bruttó hazai termék (GDP) 4,1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva – jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

A negyedéves GDP-adatokra vár a piac

Kevés statisztikai adat lát napvilágot a jövő héten, ezek közül az első negyedéves bruttó hazai termék (GDP) alakulásának előzetes adatai számíthatnak leginkább a piac érdeklődésére.

Beindultak idehaza a betonkeverők

Évtizede nem látottnak nevezte a nemzetgazdasági miniszter az építőipar márciusi termelésének éves összevetésben egyharmados bővülését.

Megállt a mezőgazdasági termelői árak csökkenése

Márciusban megállt a mezőgazdasági termelői árak tavaly augusztus óta tartó csökkenése, 1,4 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos időszakához viszonyítva, ami a növényi termékek árának 3,6 százalékos csökkenéséből, illetve az élő állatok és állati termékek árának 11,1 százalékos növekedéséből adódott – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

89 cikk 1/9 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!