2018. január 20., szombat, Fábián, Sebestyén napja

Címke: ksh

110 cikk 1/11 oldal

MFB: folytatódik a beruházások bővülése, de növekedési üteme lassul

A vállalati várakozások alapján idén folytatódhat a beruházások bővülése, azonban a tavalyinál lassúbb ütemben, így a vállalatok forráskereslete is lassabban nőhet majd a múlt évihez képest a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) felmérése szerint.

Budapest vonzóbb, mint valaha

Novemberig annyi időt töltöttek el a turisták Magyarország kereskedelmi szálláshelyein, mint 2016 egészében – derül ki a tegnap közzétett statisztikai jelentésből.

KSH: 7,1 százalékkal nőtt az idegenforgalom tavaly novemberben

Tavaly novemberben a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 8,7, a belföldi vendégeké 5,6 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, a szálláshelyek vendégforgalma így 7,1 százalékkal meghaladta az előző novemberit, ami június óta a legnagyobb növekedés – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Változékonyan alakulhat az infláció

Lehet, hogy a Magyar Nemzeti Banknak át kell gondolnia a jelenlegi monetáris politikáját, de az is elképzelhető, hogy még inkább ráerősíthet különutas irányzatára.

A járműipar mellett más iparágak is meghatározóvá válnak

A járműipar mellett fokozatosan más iparágak is meghatározóvá válnak, ilyen az elektronikai iparág, ami 2017 novemberében 4,9 százalékkal teljesített jobban az egy évvel korábbinál, valamint a fém, a gumi, a gép ipar, amelyek mindegyike jelentősen jobban teljesített az egy évvel korábbiaknál – mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva.

110 cikk 1/11 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!