2017. szeptember 20., szerda, Friderika napja

Címke: ksh

113 cikk 1/12 oldal

Kilőtt a hazai építőipar

A havi adatok alapján június után július­ban is Magyarországon bővült a legnagyobb mértékben – 22,6 százalékkal – az építőipar termelése az Európai Unió 28 tagállama közül.

KSH: a lakosság fele ott él, ahová született

A tavalyi kis népszámlálás (mikrocenzus) eredményei szerint a magyar lakosság több mint az ötven százaléka ugyanazon a településen él, ahová született, bár az ország területei ilyen szempontból is eltérnek egymástól – mondta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) népszámlálási főosztályának vezetője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Sűrű a jövő heti makronaptár

Bár elemzők nem várnak változást az alapkamatban, a jegybank monetáris tanácsának keddi kamatdöntő ülése lesz a következő hét egyik fontos eseménye, illetve kereseti és kiskereskedelmi adatok várhatóak.

Egyre többen interneteznek

Folytatódott az internetpiac dinamikus bővülése a második negyedévben; az előfizetések száma túllépte a 9,1 milliót, és 8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit – írta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai Tükör című kiadványában.

Évtizedes csúcsra tör az építőipar

A kormány által meghozott intézkedések – mint a csok vagy a csökkentett lakás­áfa – egyaránt támogatják az építőipar keresleti és kínálati oldalának élénkülését.

113 cikk 1/12 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!