2017. november 18., szombat, Jenő napja

Címke: ksh

99 cikk 1/10 oldal

Több pénz a párnacihában

A kilátások biztatók: a gazdaság és a reálbérek folyamatos és dinamikus növekedésével párhuzamosan tovább hízhat a háztartások pénzügyi vagyona.

Mezőgazdasági összeírást tart a KSH

Mezőgazdasági összeírást tart Központi Statisztikai Hivatal (KSH), az Egyéni gazdaságok decemberi összeírása, 2017 elnevezésű mezőgazdasági adatgyűjtést november 15. és december 15. között végzik.

Erős volt a GDP-növekedés

A piaci várakozásoknak megfelelően bővült a gazdasági növekedés a harmadik negyedévben, a legújabb statisztikai kimutatás szerint a növekmény 3,6 százalékos volt éves összevetésben

Elemzők: tovább gyorsulhat a magyar GDP növekedése

A harmadik negyedévben magasabb fokozatra kapcsolt a gazdaság, bár a tényadat picit alacsonyabb lett a 3,7 százalékos előzetes piaci konszenzusnál. Az év utolsó negyedében a gazdasági aktivitás tovább erősödhet – így kommentálták piaci elemzők a Központi Statisztikai Hivatalnak (KSH) a GDP alakulásáról kedden kiadott első becslését.

KSH: 3,6 százalékkal nőtt a GDP a harmadik negyedévben

A bruttó hazai termék (GDP) 3,6 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, a naptárhatás kiszűrésével 3,8 százalékos volt a növekedés – jelentette kedden első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az előző negyedévhez mérve 0,8 százalékos volt a GDP szezonálisan és naptárhatással kiigazított növekedése az előző negyedévi 0,9 és az első negyedévi 1,3 százalék után.

KSH: 23,8 százalékkal emelkedett az építőipari termelés szeptemberben

Az építőipari termelés volumene 23,8 százalékkal meghaladta szeptemberben az egy évvel korábbi, alacsony bázist, mindkét építményfőcsoport termelése nőtt, az épületek építéséé 22,9, az egyéb építményeké 25,4 százalékkal – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

Rekordévet zár idén a hazai turizmus

Idén is kiemelkedő évet zárhat a turizmus Magyarországon – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a legújabb statisztikai jelentés kapcsán.

99 cikk 1/10 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!