2017. november 22., szerda, Cecília napja

Címke: közvélemény-kutatás

15 cikk 1/2 oldal

A Závecznél is tovább erősödött a Fidesz

A közvéleménykutató cég legfrissebb pártpreferencia-felmérésének eredményei szerint a kormánypárt tábora július óta már 7 százalékponttal nőtt.

IDEA Intézet: Stabil a Fidesz–KDNP előnye

A kormánypártokat jócskán leszakadva követi a Jobbik, de több baloldali párt is bekerülne a parlamentbe egy most megrendezett választás esetén – derült ki a friss kutatásból.

Bucsella József tanítása

Gyurcsány célja nyilván nem más, mint hogy a legerősebb ellenzéki párt vezetőjeként uralja a 2018 utáni parlamenti csatákat.

Csúcson a Fidesz–KDNP

A Fidesz–KDNP népszerűsége a pártválasztók körében már 54 százalékon áll – derül ki a Republikon Intézet által készített októberi közvélemény-kutatásból.

Medián: 60 százalékot kapna a Fidesz

Utoljára 2011-ben volt ilyen, hogy a szavazókorú népességben a kormánypárt egyetlen hónap alatt négy százalékot javítva elérte a negyven százalékot.

A kormánypártok további erősödését mérték

A Tárki adatai szerint a a teljes népességen belül 17 százalékponttal, a pártválasztók körében pedig 20 százalékponttal növelte táborát a Fidesz-KDNP 2015 júliusa és 2017 októbere között.

Orbán Viktorra voksol a többség

A teljes felnőtt népesség majdnem kétharmada, 64 százalék véli úgy, hogy Orbán Viktor marad a kormányfő a 2018-as választás után – derült ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából.

Origo: Kétharmaddal győzne a Fidesz–KDNP

A biztos szavazók körében a Fidesz–KDNP összevont támogatottsága 48,66 százalék volt. A második helyen a Jobbik állt 17,33 százalékkal, az MSZP pedig 13,66 százalékkal lett dobogós.

15 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!