2017. április 24., hétfő, György napja

Címke: köztársasági elnök

18 cikk 1/2 oldal

A Széchenyi-díj kitüntetettjei 2017.

Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából átadta a Széchenyi-díjakat, a legrangosabb magyar tudományos elismerést.

A Kossuth-díj kitüntetettjei 2017

Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából átadta a Kossuth-díjakat, a legrangosabb magyar művészeti elismerést.

Donald Tusk gratulált Áder János újraválasztásához

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke levélben gratulált Áder János Magyarország köztársasági elnökeként történt újraválasztásához – közölte az uniós tanács sajtószolgálata kedden.

Áder János marad a köztársasági elnök

A régi-új köztársasági elnök felszólalásában jelezte, hogy a továbbiakban is az eddig megfogalmazott értékek és elvek mentén kíván tevékenykedni.

A hetedik

Az ellenzék azonnal ricsajozni kezdett, mert a tizenöt percben Áder János nem arról beszélt, amiről szerintük kellett volna.

Megkezdődött az államfőválasztás

Az első fordulóban sem Áder János, sem Majtényi László nem kapta meg a szükséges kétharmados többséget, így a második fordulóban dől el, ki lesz a köztársasági elnök.

Hétfőn államfőt választ az Országgyűlés

A két jelölt 15-15 perces időtartamban szólal fel, ezt követően titkos szavazással voksolnak. Az első forduló akkor eredményes, ha az egyik jelölt kétharmados támogatást szerez.

A baloldal jelöltje: Majtényi László

Az Országgyűlés március 13-án a rendszerváltás óta hetedik alkalommal választ köztársasági elnököt. Az ellenzék – a jelöltet nem állító Jobbik kivételével – Majtényi László volt ombudsmant, az Eötvös Károly Intézet elnökét jelölte a tisztségre.

18 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!