2017. május 29., hétfő, Magdolna napja

Címke: konzervatív párt

10 cikk 1/1 oldal

Brit választások – Csökkent a konzervatívok előnye

A vasárnap ismertetett legfrissebb felmérések szerint érzékelhetően csökkent a kormányzó brit Konzervatív Párt korábban jelentős támogatottsági előnye az előrehozott parlamenti választások előtt nem egészen három héttel.

Választások Nagy-Britanniában

Theresa Maynek számos oka lehetett az előre hozott választások kiírására, a legfontosabb azonban egyértelműen a saját parlamenti támogatottságának a növelése.

Rekordon Theresa May miniszterelnök népszerűsége

A legutóbbi közvélemény-kutatási adatok szerint a személyes politikusi támogatottság mérésének csaknem négy évtizedes történetében nem volt olyan népszerű miniszterelnöke Nagy-Britanniának, mint Theresa May.

Már nem társadalmi osztályok, hanem a demográfia dönt a brit választásokon

Valaha a brit politika megértésének kulcsa volt a brit társadalom „osztályberendezkedésének” megértése. A képlet egyszerű volt: a Konzervatív Pártra a középosztály, a Munkáspártra a munkásosztály szavazott – írja kedden ismertetett tanulmányában a legnagyobb brit közvélemény-kutató cég, a YouGov politikai kutatási programjának igazgatója.

Mindent egy lapra tett fel a brit kormányfő

Váratlan, de zseniális húzásként értékelik a szakértők Theresa May előrehozott választásokról szóló bejelentését. A brit állampolgárok már elégedetlenebbek: szerintük London egy második brexitnépszavazással állt elő.

Szerepzavarban

A szavazók felismerték, hogy egyetlen olyan párt van ma Nagy-Britanniában, amely a britek érdekeit szem előtt tartva tudja lebonyolítani a brexittárgyalásokat.

Downing Street: nincs szó a gibraltári vita eszkalációjáról

Nincs szó a Gibraltár körül kialakult vita eszkalációjáról, az pedig végképp nem lehetséges, hogy az ügynek bármiféle katonai vonatkozása legyen – mondta hétfőn Theresa May brit miniszterelnök szóvivője.

10 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!