2017. október 17., kedd, Hedvig napja

Címke: könyvrecenzió

14 cikk 1/2 oldal

Magánélet és történelem Jókai Anna mérlegén

Aki azonban megérti Jókai Anna spirituális realizmusát, annak e felelősség nem ijesztő, hanem méltóvá tevő, felemelő, tiszta buzgalomra, munkálkodásra ösztönző lesz.

Mi mindent tudott Sir Conan Doyle

A könyv és a kötetben szereplő elbeszélések tényleg kitűnőek. Az angol irodalom és az angol krimi legszebb hagyományait folytatják.

A tökéletes szülők változatos tökéletlensége

A tizedik születésnapját öt napon belül betöltő Barry – aki amúgy utálja a nevét – szülei iránt érzett, engesztelhetetlen dühében ír egy listát, hogy milyen problémái vannak velük.

A hang, a szó, a kép és a vers

Augusto de Campos kinetikus alkotásaiban a nyelvet – az animációs számítógépes programok adta lehetőségeket kiaknázva – mozgásában mutatja be, amelyekben tér- és időbeliség találkozik.

Aki mindig nagystílű életre vágyott

„Oh!, a gyomor nagy zsarnok, az éhes ember, még a legjobban nevelt is, sokszor még az udvariasságról is megfeledkezik, ha üres a gyomra. ”

Mire való a művészet, és fontos-e a kurátori munka?

Gulyás Gábor konkrét kiállítások segítségével mutat arra, hogy milyen válaszokat adhat a művészet, illetve hogyan képes filozófiai erejű, új nézőpontból sugárzott kérdések feltevésére.

Nem sokáig bírják az oktopuszok a fogságot

A történet nem túl érdekes volta ellenére Kocsis Árpád stílusa kiforrott, meggyőző, írói beszédmódja következetes és jó értelemben véve egynemű.

Egy asszony hangjának virágillata

Ötvös Anna Márai-kutató és levéltáros-történész több, a Márai házaspár körül keringő legendáról egyszer s mindenkorra lerántja a leplet.

Szegődjünk hozzá útitársul

G. István László útitársául szegődni e(gy) könyv erejéig élmény lesz minden gondolkodó embernek.

Hűséges rémálmok és udvarias kannibálok

Ha Ransom Riggs neve nem is hangzik ismerősen, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című, 2016-ban bemutatott Tim Burton-filmről biztosan hallott már az olvasó.

14 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!