2018. január 23., kedd, Zelma, Rajmund napja

Címke: könyv

12 cikk 1/2 oldal

Konferencia az 1680-as üstökös művelődéstörténeti jelentőségéről

Konferencia, kiállítás és könyvbemutató lesz az 1680-as üstökös művelődéstörténeti jelentőségéről az Országos Széchényi Könyvtárban (OSZK) hétfőn, a magyar kultúra napján. Ez alkalomból a nemzeti könyvtár nyílt napot tart, a belépés díjtalan.

Könyvet írt az elnök volt főtanácsadója

Donald Trump amerikai elnöknek nem sikerült elérnie az elnökségéről szóló, volt főtanácsadója, Steve Bannon közreműködésével készült könyv betiltását.

Vona: Ez az egész nem Havasról szól, hanem rólam

Nem is a bérunió a legfontosabb eszköz a fiatalok itthon tartásához – árulta el Vona Gábor saját könyvének bemutatóján, amelyen a szerző, Havas Henrik nem jelent meg.

A spekuláns elhallgatott előélete

Miután a kormányzati kommunikációban jó ideje Soros György titokzatos figurája számít főgonosznak, a milliárdos tőzsdespekuláns nemrég előbújt, hogy megmutassa magát, tényleg ő az.

Páncélosokkal az életért

Koszorús Ferencet sokáig elhallgatta, eltagadta a magyar történetírás, amely a második világháború után és a rendszerváltozás előtt nem tudott mit kezdeni az embermentő ludovikás tiszttel.

A Kádár-rendszer könnyűzenei cenzúrájáról írt könyvet Csatári Bence

Nekem írod a dalt címmel újabb könyvet írt a Kádár-rendszer könnyűzenéjéről a korszak és a téma kutatója, Csatári Bence. A történész, újságíró ezúttal azt járta körül néhány kulcsszereplővel, miként működött a cenzúra a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas években.

Rekviem az ízek őréért

Elhunyt F. Nagy Angéla aranytollas újságíró, gasztronómus szakíró, a Magyar Konyha egykori főszerkesztője, akinek munkáiból nemzedékek tanultak meg sütni és főzni

12 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!