2017. május 24., szerda, Eszter, Eliza napja

Címke: könyv

18 cikk 1/2 oldal

Konzul a piacon

Az európai ember gondolkodásában mindenkor fontos szerepet játszottak a nagy felfedezők útleírásaiból ismert kalandos expedíciók.

Szaké és pálinka

Tudományos igényességgel készült, olvasmányos, bár nem egyestés kikapcsolódás. Tömény, könnyednek semmiképp sem mondható olvasnivaló.

Nem fér a bőrébe

Bede Béla a világon több helyen gyógyszeripari cégeket vezetett. Ha már így alakult, mindenhol alaposan körülnézett, majd megírta tapasztalatait.

Közös standon mutatkoznak be a könyvfesztiválon a V4-ek

Csehország, Lengyelország és Szlovákia legfrissebb irodalmi terméséből nyújt ízelítőt a Visegrádi Négyek (V4) országainak közös standja csütörtöktől vasárnapig a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Huszonnégy Alexandra üzlet helyén nyílik Líra-Móra könyvesbolt április végéig

Összesen 24 egykori Alexandra könyvesbolt helyén nyit Líra-Móra könyvesbolt néven új üzletet április végéig a Janikovszky és Kolosi Kft., az üzemeltető kedden az utolsó szükséges szerződéseket is aláírta az üzlethelyiségek bérbeadóival. Húsz könyvesbolt már megnyílt, további négy megnyitása a következő hetekben várható – tájékoztatta a Líra Könyv Zrt. az MTI-t.

Soros a felborult egyensúlyt szereti

A magyarul is megjelent német könyvsiker szerzője szakmailag igényesen szemlélteti, hogy a milliárdos hogyan szerzett korábban soha nem látott világpolitikai befolyást.

Munkás barmok

Makkai Béla történész, a Károli Gáspár Református Egyetem docense az első világháború előtti bukaresti magyar sajtót kutatta.

18 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!