2017. március 26., vasárnap, Emánuel napja

Címke: könyv

11 cikk 1/2 oldal

Francia történész Horthy-monográfiáját mutatták be Budapesten

Mintegy négyszáz oldalon tekinti át a 20. századi magyar történelem egyik meghatározó alakjának életpályáját Catherine Horel francia történész műve, a Horthy című kötet, amelynek magyar kiadását kedden mutatták be Budapesten.

Egy ember hányszor halhat meg?

1956 október 23-án este nyolc órakor kikísérte a barátnőjét a Keletibe, a Mezőtúrra induló vonathoz. Mivel nem jártak a villamosok, gyalog indult el a Rákóczi úton.

Mag és háló

Az Iszlám Állam zászlóbontása és gyors sikerei meglepetésként érték a nyugati közvéleményt. A jelenség hátterében álló okok azonban évek óta ismertek szakértői berkekben.

Egy 18. századi zombori ördögűző mentalitását feltáró kötet jelent meg

Egy 18. századi zombori ördögűző ferences szerzetes mentalitását feltáró kötetet jelentetett meg a Balassi Kiadó. A könyv szerzője, Bárth Dániel az MTI-nek elmondta: mikrotörténeti munkájában nem végleges és megnyugtató válaszokat keresett, hanem sokkal inkább nyugtalanító kérdéseket igyekezett felvetni a bácskai városban történekkel kapcsolatban.

Szík sarja

Sokszor hallottuk: Arany János lehet a legnagyobb szókincsű magyar költő. De mennyi az annyi? Pásztor Emil jóvoltából 1986-ban elkészült a Toldi-szótár: ebben 2873 szó található

Harc az életért, nem elméleti vita

Az emberi lélekről már régen sokat tudó szerző ezúttal meglehetősen sajátos, mondhatni bizarr alaphelyzetet választott a „történet” kibontásához.

Ismeretlen pontok

Őszinte könyvet írt élete történetéről a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, színigazgató, egyetemi docens, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Forgalomnövekedés és tiltakozás

Sajnálatos módon a hazai könyvkiadás is eltolódott a könnyedebb műfajok felé, a szakkönyvkiadás pedig támogatás híján ellehetetlenül.

11 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!