2017. június 29., csütörtök, Péter, Pál napja

Címke: kommunizmus

20 cikk 1/2 oldal

Ősszel jöhet a lex Heineken

Az Európai Bizottság hétfőn úgy döntött, nem gördít akadályt az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosítását megtiltó törvénytervezet elé.

Esterházy Jánosra emlékeztek Csehországban

Esterházy Jánosra, a felvidéki magyarság két világháború közötti, illetve második világháború alatti vezető politikusára emlékeztek szombaton a morvaországi Olmützben és Mírovban csehországi, szlovákiai és magyarországi magyarok.

Wittner Máriát ünnepelték

Tiszteletvacsorán látta vendégül az1956-os forradalmárt, volt fideszes országgyűlési képviselőt 80. születésnapja alkalmából Áder János államfő.

Szoborsirató zsidózás

Ezúttal egy Népszava-cikk hívja fel a haladó emberiség figyelmét, mekkora gaztett történt Magyarország valaha élt legnagyobb filozófusával szemben.

Értelmiségi összefogás a vidékért

A tudomány eredményeinek felhasználása és az értelmiség mozgalommá formálódása vezetheti ki a vidéket a kommunizmus alatt kialakult és azóta is tartó áldatlan állapotából.

Kormos koporsó

Amikor a hetvenes években boldoggá, majd 1981-ben szentté avatták Maximilian Kolbe minorita szerzetest, az életéről keveset tudók rácsodálkoztak hősies önfeláldozására.

Megszüntették az eljárást Havas Szófia ellen

A főügyészség szerint a szocialista politikus nem vonható büntetőjogi felelősségre még akkor sem, ha mondatai az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékét sértik.

20 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!