2017. augusztus 23., szerda, Bence napja

Címke: kommunizmus

19 cikk 1/2 oldal

Becikkelyezett diktatúra

Itten van gusztus huszadika… Estván király… Alkotmány… Miazmás… – hangzanak el a remekül eltalált szavak Tímár Péter Egészséges erotika (1985) című „szocioszatírájában”.

A Kreml fala

A Király-ügy nem szimpla szakmai kérdés, hanem korjellemző magántörténet, meghatározó eleme a Kádár–Aczél-féle kulturális politikának.

A lengyel-magyar barátság napjára utal az egyik lengyelországi utca neve

A lengyel-magyar barátság napjára, március 23-ra utal ezentúl az észak-lengyelországi Sopotban már korábban is létező utca neve, mely azonban eddig a Vörös Hadseregnek a városba való bevonulásához kötődött – döntött hétfőn a városi önkormányzat.

Felelet Timmermans biztos úrnak

Az 1956-os magyar menekülést több okból nem lehet összekeverni a mai migrációval. Például nem voltak köztük álmenekültek, akik a befogadó országot akarták volna tönkre tenni

Delejes szalagok, bujkáló ügynökök

Az Országgyűlés egyik utolsó döntése volt, hogy a levéltárába kerülhetnek azok a mágnesszalagok, amelyeken a Kádár-rendszer utolsó éveinek állambiztonsági információit tárolták.

Grezsa István: Esterházy életművére kell építenie a felvidéki magyarságnak

Esterházy Jánost méltatta Grezsa István, a magyar kormány határon átnyúló beruházások ellenőrzéséért felelős miniszteri biztosa szerdán, a felvidéki Martosi Szabadegyetem Esterházy-emlékévről tartott fórumán, ahol a mártírgróf életművét olyan örökségnek nevezte, amelyre a felvidéki magyarságnak építenie kell.

19 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!