2017. december 16., szombat, Etelka, Aletta napja

Címke: kommunizmus

38 cikk 1/4 oldal

Sínre tett nyugdíjasok

Én viszont úgy látom, épp (a szintén nyugdíjas) Moldova Gyuri bácsi az, aki nem veszi észre, hogy lejárt a jegye. Legalábbis mint írónak, rangsorszerkesztőnek.

Duna kavics, a békebeli

A közbeszédben a „békebeli” mindig valami egykor volt jó dologra utal, amihez fogható manapság már nincsen, vagy ha van, az csupán egy letűnt aranykor csábos, nosztalgikus üzenete.

A marxizmus és a liberalizmus

Mind a liberalizmus, mind a radikális szocializmus gyökerei eredendően a felvilágosodás korába nyúlnak vissza, mindkettő a felvilágosodás szülötte.

A harmadik szélsőség kora

A XXI. század egy új egyeduralmi törekvés megjelenésével kezdődött el, amit liberalizmusnak nevezünk. De miért gondoltuk a XX. század végén, hogy túljutottunk a szélsőségek korán?

Múltkereső szembenézés

Az Emlékpontban tudományos kutatás is folyik, igyekeznek feltárni és dokumentálni Hódmezővásárhely 1945–1990 közötti történelmét, rendezvényeket szerveznek eredményeik bemutatására.

Megemlékeztek a gulág áldozatairól

Nincs olyan kommunista diktatúra, amelyiknek ne lenne meg a maga gulágja, hiszen amint ezek az erők hatalomra jutottak, kezdődött az emberek lágerekbe zárása.

38 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!