2017. november 18., szombat, Jenő napja

Címke: költségvetés

22 cikk 1/3 oldal

Ősszel igényelte először a büdzsé a finanszírozást

Az államháztartás nettó finanszírozási igénye 63 milliárd forintot, a negyedéves GDP 0,7 százalékát tette ki a harmadik negyedévben az első két negyedév finanszírozási többlete után.

Idén is ömlik az adó a kincstárhoz

A legfőbb ok az, hogy egyre több embernek van idehaza legális állása. – Ma Magyarországon 4,45 millió ember dolgozik, 741 000-rel több, mint a 2010-es kormányváltáskor.

Romeltakarítás és újraépítkezés

Magyarország sikeresen létrehozta a költségvetési egyensúly és a gazdasági növekedés egységét. A magyar gazdaság elmúlt százötven évi történetében erre csak nagyon ritkán volt példa.

A turizmus hazánk egyik kitörési pontja

Magyarországot az Isten is arra teremtette, hogy a turizmus legyen az egyik húzóágazata, amely nem csupán egy pénzkereseti forrás – mondta Orbán Viktor.

ÁSZ: megalapozott a zárszámadási törvényjavaslat

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrizte a 2016. évi költségvetés végrehajtásáról szóló törvényjavaslatot, és megállapította, hogy a tavalyi költségvetés végrehajtása szabályszerű volt, a törvényjavaslat megalapozott, a benne szereplő adatok megbízhatóak – mondta Domokos László, az ÁSZ elnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

22 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!