2017. április 26., szerda, Ervin napja

Címke: költségvetés

31 cikk 1/4 oldal

Újabb adócsökkentések a jövő évi büdzsében

Átadta a jövő évi költségvetés tervezetét a Költségvetési Tanácsnak a Nemzetgazdasági Minisztérium, a testületnek tíz napja van arra, hogy véleményezze a dokumentumot.

NGM: a várakozásoknak megfelelő volt a három havi hiány

A nemzetgazdasági tárca várakozásainak megfelelően az első negyedévben az államháztartás központi alrendszerének hiánya 198,1 milliárd forintot tett ki az egy évvel korábbi 125,8 milliárd forintos hiánnyal szemben. A márciusi deficit 378,5 milliárd forintra nőtt a tavalyi 140,8 milliárdról – jelentette a részletes adatok alapján csütörtökön a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). Az első két hónapot 180,4 milliárd forintos többlettel zárta az államháztartás központi alrendszere.

Szakértő: Donald Trump el fogja érni célját

A májusi NATO-csúcs két fő témája az lesz, hogy a tagországok jobban hozzájáruljanak a NATO költségvetéséhez, illetve hogy az észak-atlanti szervezet nagyobb segítséget nyújtson az Európai Uniónak a migráció elleni küzdelemben – mondta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Felgyorsítják a haderőfejlesztést

A Zrínyi 2026 haderőfejlesztési program felgyorsítását Simicskó István honvédelmi miniszter április 13-án Szentendrén, a szerződéses katonai állomány eskütételén jelentette be.

Csökkenhet jövőre a szállásszolgátatás áfája

Zajlik a szakmai munka, az általunk javasolt áfacsökkentés és annak mértéke akár már a 2018-as költségvetés része lehet – mondta a Magyar Időknek a Szállodaszövetség elnöke.

Áfacsökkentést kérnek jövőre a fürdők

Hatástanulmány mutat rá, hogy az alacsonyabb áfakulcs miatti bevételkiesés az állami költségvetésben csak marginális lenne, amely öt év alatt megtérülne.

31 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!