2017. július 27., csütörtök, Olga, Liliána napja

Címke: kitüntetés

7 cikk 1/1 oldal

A legmagasabb kitüntetést adományozta Putyin a Moszkvába látogató kínai elnöknek

A legmagasabb kormánykitüntetést adományozta Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden a Moszkvába látogató Hszi Csin-ping kínai államfőnek, aki közvetlenül érkezése előtt úgy nyilatkozott: a kétoldalú kapcsolatok soha nem voltak olyan jók a történelemben, mint most. Hszi és Putyin tárgyalásai után az orosz és a kínai külügyminisztérium közös közleményt adott ki az észak-koreai nukleáris és rakétaválság megoldása érdekében.

Vasvári-díjjal tüntették ki Lomnici Zoltánt

A határon túli magyarok jogainak védelme érdekében kifejtett tevékenységéért Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke kapta szombaton a Vasvári Pál Polgári Egyesület Vasvári-díját.

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott Héderváry Klára

Áder János köztársasági elnök az egyetemes emberi értékek gyarapítása terén végzett kimagasló tevékenységéért, Magyarország hírnevének öregbítése és a magyar történelmi események dokumentálása, valamint azok terjesztése érdekében kifejtett támogatásáért Magyar Arany Érdemkeresztet adományozott Héderváry Klárának pénteken.

„Igazi vándormadár voltam”

A legnagyobb elismerés, amit magyar tudós itthon elérhet, az az Akadémiai Aranyérem – nyilatkozta lapunknak Vizi E. Szilveszter akadémikus.

7 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!