2017. május 1., hétfő, Fülöp, Jakab napja

Címke: kiskereskedelem

42 cikk 1/5 oldal

Felfelé módosította a februári kiskereskedelmi adatokat a KSH

Februárban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 0,8, naptárhatástól megtisztítva 0,9 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest – jelentette második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn. A nyers adat 0,2, a kiigazított 0,3 százalékponttal alacsonyabb a hónap elején közölt első becslésnél.

Tovább szigorítják a fogyasztóvédelmet

Nem nyújtja be a kormány azokat a kiskereskedelmet érintő javaslatokat, amelyek új szabályokat írnának elő a dolgozók pihenőideje, bérezése kapcsán rónának a cégekre.

Ma is tömeg várható az üzletekben

Az előzetes riogatás ellenére mindenütt elérhetők a friss árucikkek, nem kell tartani minőségileg kifogásolható kínálattól.

Segítség a vidéki üzleteknek

Még ebben a hónapban az Országgyűlés elé kerülnek a kormány kereskedelempolitikai javaslatai, döntés még egyik elképzelés kapcsán sincs.

Támogatási alapot hozna létre a kormány

A tervek szerint kedden tárgyalja újra a gazdasági kabinet, a jövő héten pedig már a parlament elé is kerülhet az a több jogszabály módosítását célzó javaslatcsomag.

Megkezdődött a húsvéti roham

Megközelítőleg ötvenmilliárd forinttal lehet nagyobb a kiskereskedelem forgalma húsvétkor az év eddigi értékesítési eredményei­hez képest.

42 cikk 1/5 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!