2017. január 19., csütörtök, Sára, Marió napja

Címke: kína

77 cikk 1/8 oldal

Újfajta piactesztelés jöhet Kínában

Magyarország tovább erősítené jelenlétét a kínai kötvénypiacon, ezért a korábbi sikeres kibocsátást követően további lépésekben gondolkodik.

Árrobbanás a kínai piacon

Kína felforgatta a már eddig is erősen túlárazott futballgazdaságot. Az utóbbi hetek csillagászati összegű játékosvásárlásai a józan ész határait feszegetik.

Fokozódik Kína étvágya Európa iránt

Kína 2016-ban világszerte rekordmértékben, 180 milliárd euró összegben hajtott végre közvetlen beruházást (FDI), ez 40 százalékkal haladja meg a 2015-ös értéket. Az európai növekedési ütem még impozánsabb: kínai vállalatok tavaly 77 százalékkal, 35 milliárd euróra növelték befektetéseiket az Európai Unióban.

Trump találkozna Putyinnal

Trump egyúttal sejtetni engedte azt is, hogy visszavonhatja az Oroszország ellen Barack Obama által decemberben hozott szankciókat.

Isztambuli merénylet: két kínai ujgurt fogtak el

Egy török bíróság letartóztatásba helyezett két kínai állampolgárságú ujgurt pénteken a szilveszteri isztambuli merénylettel összefüggésben – közölte a helyi sajtó.

Kína világelső az e-autók eladásában is

Kína jelentős szubvenciók révén tartja világelső pozícióját az elektromos autók értékesítése terén. Novemberig 60 százalékkal 402 ezerre nőtt az elektromos és hibrid autók eladása. Ez meghaladja az összes többi ország együttes teljesítményét. A kínai kormány célja, hogy 2020-ra ötmillió ilyen gépkocsi fusson az utakon.

Hamisítják a híres agyagkatonákat Kínában

Turisták becsapására használt hamis kínai agyagkatonákat semmisített meg a rendőrség az északnyugat-kínai Sanhszi tartomány fővárosában, Hszianban.

Kínának is lesz saját golyóstolla

Kína számos nehéz gyártási problémát megoldott, egy semmiségnek tűnő, ám mindennapi használati tárgy azonban mindeddig kifogott rajta: a golyóstoll.

Érdekházasság a nagy falon

A felszín alatt ez a film a kínai és az amerikai filmgyártás érdekházasságának ha nem is az első, de mindenképpen fontos gyermeke.

77 cikk 1/8 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!