2017. december 11., hétfő, Árpád napja

Címke: kína

97 cikk 1/10 oldal

Sorokra vágott újság

Kína partjaitól 200 kilométerre Tajvan igyekszik kitörni a rohamléptekben fejlődő rivális sárkány szorításából. Az ország apró mérete ellenére méltán szerepel a világ legjeinek szinte összes toplistáján.

Nagy utat kell megtennie Kínának

A globális hegemónia megszerzéséhez vezető út még az ázsiai óriás számára sem zökkenőmentes, a kínai vezetőknek régóta nem látott gazdasági kihívásokkal kell szembenézniük.

Egyforintnyi vám ötvenet termel

Érdemi haszon remélhető attól, ha a távol-keleti gazdasági szereplők például nem Hamburgot vagy Kopert választják a vámkezelés helyszínéül, hanem Budapestet.

Háborúra készül Phenjan

Észak-Korea szerint, bármennyire is nem akarja, elkerülhetetlen a nukleáris háború közte és az Egyesült Államok között – ezt a phenjani külügyminisztérium szóvivője tényként közölte.

A liberális kulturális forradalom

A természettudományok azon tényei, kutatási eredményei, amelyek nyilvánvalóan kizárják, hogy a genderizmus és a liberalizmus alaptételei igazak lehetnének, kikerülnek a tananyagból.

A kínai–magyar kapcsolat

Érdemes összefoglalni, hogy mit is hoztak nekünk a kínaiak, miért volt szükségszerű a sok fővárosit bosszantó útlezárás, és hogy merre is haladnak a Pekinghez fűződő kapcsolataink.

97 cikk 1/10 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!