2017. augusztus 19., szombat, Huba napja

Címke: kína

129 cikk 1/13 oldal

Szellemi termékek lopásával vádolják Kínát

Ha a hivatalos átvilágítás azt állapítja meg, hogy Kína jogtalan kereskedelmi praktikát folytatott, Trump, egyoldalúan büntetővámokat vethet ki a kínai importtermékekre.

Kínai minisztérium: megvédjük gazdasági érdekeinket Washingtonnal szemben is

A kínai kereskedelmi minisztérium közelebbről meg nem határozott válaszlépéseket jelentett be kedden arra az esetre, ha az Egyesült Államok ártana a gazdasági kapcsolatoknak, miután Donald Trump amerikai elnök jegyzéket írt alá a szabadalmi jogot érintő kínai gyakorlat kivizsgálásáról.

Kína igazodik az Észak-Korea elleni ENSZ-szankciókhoz

Kína bejelentette hétfőn, hogy az észak-koreai rakétakísérletek miatt kivetett legújabb ENSZ-szankcióknak megfelelően három hét múlva leállítja a szén, a vasérc és más áruk importját Észak-Koreából.

Távolsági busz balesetében sokan meghaltak Kínában

Alagútfalnak ütközött egy távolsági autóbusz egy gyorsforgalmi úton Kína északnyugati részén, 49 utasa közül 36 meghalt, 13 megsérült – jelentette pénteken a hivatalos média.

Kínai lap: Kínának semlegesnek kell maradnia, ha Észak-Korea támad először

Kínának egyértelművé kell tennie, hogy semleges lesz, ha Észak-Korea indít először olyan támadást, amely fenyegeti az Egyesült Államokat, de ha az Egyesült Államok és Dél-Korea támad először, és megpróbálják megdönteni az észak-koreai kormányt, megváltoztatni a Koreai-félsziget politikai jellegét, akkor Kína meg fogja akadályozni őket ebben – írta pénteken a Kínai Kommunista Párt angol nyelvű hivatalos lapja, a Global Times.

129 cikk 1/13 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!