2017. április 25., kedd, Márk napja

Címke: kína

95 cikk 1/10 oldal

Legalább kéttucatnyi rendőr meghalt egy maoista gerillacsoport támadásában

Maoista gerillacsoport támadt egy félkatonai állami szervezet tagjaira Indiában hétfőn, az összecsapásban a Központi Tartalékos Rendőri Erő (CRPF) legalább 24 tagja meghalt, további hét tagja pedig megsebesült – közölte a CRPF főfelügyelője az indiai IANS hírügynökséggel.

Acéldömping miatt indítanak vizsgálatot

Kiterjedt vizsgálat elindítására utasította Donald Trump amerikai elnök a kereskedelmi minisztériumot annak megállapítására, hogy fenyegetést jelent-e az amerikai nemzetbiztonsági érdekekre az olcsó acél importja, ami vámemelést vagy kvóták bevezetését eredményezheti.

Kínát és Oroszországot is eléri a muzulmán kihívás

Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint „van egyfajta közeledés” Kína és Oroszország között katonai és politikai téren a muzulmán mozgalmak ujgurföldi, illetve közép-ázsiai törekvéseivel kapcsolatban.

Kína aktívan támogatja az elektromos járművek elterjedését

A kínai autóipar ambiciózus terveket dédelget új elektromos autómodellek bevezetésére azzal együtt is, hogy a kínai kormány az állami támogatás fokozatos megvonásával és az eladásokban kötelező elektromos kvóta bevezetésével igyekszik elérni, hogy saját erőből finanszírozzák az elektromos autók gyártását.

Kincses szigetek

A játszmában a világ legerősebb hatalmai vesznek részt: az asztal körül ott ül az Egyesült Államok, Oroszország és Kína. Figyelik egymás minden rezdülését.

95 cikk 1/10 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!