2017. szeptember 25., hétfő, Eufrozina, Kende napja

Címke: Kim Dzsong Un

13 cikk 1/2 oldal

Phenjan: Kutyacsaholás Trump fenyegetése

Kim Dzsong Un a napokban világossá tette, hogy országa mindaddig nem állítja le atomprogramját, míg egyensúlyba nem kerül Phenjan és Washington csapásmérő képessége.

A nagy svindli

A világnak ez voltaképp megfelel. Amíg Kim veszélyesnek kinéző, de egy komolyabb tűzijátéknál nagyobb kárt nem okozó játékszerekkel szórakoztatja magát és népét, addig nagy baj nincs.

Kína üzent Phenjannak

Peking hivatalosan tiltakozott a kísérleti atomrobbantás miatt. Szöul bejelentette, hogy telepítik a THAAD amerikai rakétavédelmi rendszer négy további ütegét.

Kim Dzsong Un elégedett volt a rakétakísérlettel

Nagyon elégedett volt Kim Dzsong Un észak-koreai vezető a kedden végrehajtott rakétakísérlettel. A rakéta Japán északi része felett haladt át, majd a Csendes-óceánba csapódott – derült ki a KCNA phenjani állami hírügynökség jelentéséből.

Tízezrek a harcmezőn

Kezdetét vette a hagyományos, dél-koreai és amerikai katonák részvételével tartott Ulchi-Szabadság hadgyakorlat, amelyet Észak-Korea egyértelműen ellene irányuló lépésként értékel.

A Nagy Testvér figyeli az Észak-koreai internetezőket

Bár Kim Dzsong Un kommunista rezsimje lehetőséget ad az okostelefonok lakossági használatára, a rendszer trükkös fejlesztésekkel képes aprólékosan nyomon követni a felhasználók világhálós tevékenységét – adta hírül a The Economist. A tiltott tartalmakat fogyasztók súlyos büntetésekre számíthatnak, ám a lap szakértője úgy véli, hogy a kommunikációs technológiák elterjedésével magára találhat az egyedülálló módon elnyomott társadalom.

Phenjan egyelőre nyugton marad

Úgy tűnik, azoknak lett igazuk, akik csupán egy jó tárgyalási pozíció kizsarolásaként értelmezték a kommunista ország kommunikációs stratégiáját.

Guam lett a lándzsa hegye

Guam a trópusi Észak Mariana-szigetek legdélibb tagja, Japántól délre, a Fülöp-szigetektől keletre helyezkedik el a Csendes-óceánban.

Az észak-koreai vezetőt tájékoztatták a Guam elleni rakétatámadás terveiről

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető tájékoztatást kapott a hadserege által kidolgozott tervekről, amelyek értelmében rakétatámadást hajtanának végre a Guam amerikai külbirtok térségében – jelentette kedden a KCNA észak-koreai állami hírügynökség. A phenjani rezsim vezetője úgy fogalmazott, hogy még egy ideig figyelemmel kíséri az Egyesült Államok cselekedeteit, mielőtt döntést hozna az ügyben.

13 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!