2017. október 24., kedd, Salamon napja

Címke: kiállítás

45 cikk 1/5 oldal

Keserü Ilona kapta az idei Tornyai-plakettet

Az elismerést mások mellett Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át Hódmezővásárhely város közgyűlésének ülésén.

Egy kultuszkép története

Madarász Viktor halálának centenáriumáról a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria A teremtő lángész – Egy kultuszkép törté­nete című kamarakiállítással emlékezik meg.

40 évvel ezelőtti korba röpít vissza egy pénteken nyíló kiállítás

Öt fiatal író és költő – Falvai Mátyás, Hevesi Judit, Kemény Zsófi, Simon Márton és Zilahi Anna – ír saját történeteket 1977-ből származó fotókhoz a budapesti Hybridart Space Hé'77! címmel péntektől, az Art Moments vizuális művészeti fesztivál keretében látható kiállítására.

Unalmasnak ígérkező kiállításmegnyitó

A 2017-es World Press Photo képein a menekültválság, a közel-keleti viszályok dominálnak, és a verseny hatvanéves történelmében harmadszor nyert gyilkosságot ábrázoló kép.

Görgényi István 1956-os festményeiből nyílik kiállítás

Görgényi István tatabányai festőművésznek az 1956-os forradalom leverése után titokban készített festményeiből mutat be válogatást az a kiállítás, amely Egy rejtett életmű címmel szerdán nyílik Budapesten a Klebelsberg Kultúrkúriában.

Krakkóban nyílik tárlat a lengyelországi magyar évad keretében

A magyar kultúra és a cigány zene kapcsolatát bemutató, Húzd rá cigány! A „czigány zene” Liszttől a Hungarikumig című kiállítás nyílik szombaton a krakkói Galícia Zsidó Múzeumban, a megnyitón a Rajkó Művészegyüttes ad koncertet.

Elegancia és egyediség

A Pesti Vigadó földszintjén november 26-ig látogatható Fekete György 85 + 85 elnevezésű iparművészeti kiállítása.

45 cikk 1/5 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!