2017. szeptember 20., szerda, Friderika napja

Címke: keresetek

19 cikk 1/2 oldal

A cégvezetők és a pilóták keresik a legtöbbet

Továbbra is a cégvezetés a legjobban fizető foglalkozás Magyarországon, ugyanis a vezérigazgatók bruttó átlagbére 1 millió 447 ezer forint; a cégvezetést és a menedzsmentet nem nézve pedig a pilóták keresik a legtöbbet, bruttó 956 ezer forintot – olvasható a pénteki Világgazdaságban.

Meglepetést okozott a keresetek növekedése

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a bruttó magyarországi átlagkereset ma, a nemzetgazdaság összes ágát tekintve 304 400 forint.

KSH: júniusban ismét gyorsult a keresetek növekedése

Júniusban a bruttó átlagkeresetek 14,4 százalékkal nőttek az egy évvel korábbihoz képest, a növekedés ismét gyorsult az előző havi, 12,9 százalékos ütemet követően. A növekedésben szerepet játszott az egyszeri jutalmak és prémiumok összegének 28,7 százalékos emelkedése is, míg a rendszeres jövedelmek 13,5 százalékkal nőttek – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Megugrott a fizikai dolgozók jövedelme

Egy év alatt 17 százalékkal nőtt az idei második negyedévre a fizikai dolgozók bére, az előző negyedévhez képest pedig 2 százalékos volt a bővülés – derül ki a Trenkwalder csaknem 7000 fő béradatait feldolgozó friss elemzéséből. A fizikai munkások átlagos órabére 887 forint a felmérés szerint.

19 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!