2017. szeptember 21., csütörtök, Máté, Mirella napja

Címke: katasztrófavédelem

14 cikk 1/2 oldal

Szinte minden évben tragédiát okoz a mustgáz

Évről évre csaknem tucatszor riasztják a mustgáz miatt a tűzoltókat, és bár egyszerű a balesetek megelőzése, szinte egyetlen esztendő sem telik el tragédia nélkül – hívta fel a figyelmet katasztrófavédelem.

Erdőtüzek oltására készül fel a katasztrófavédelem

Erdőtüzek oltására alkalmas gépjárművek és vízszállítók beszerzését tervezi a katasztrófavédelem uniós támogatással – tájékoztatta szerdán az MTI-t az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.

Jelentős károkat okozott a vihar országszerte

A hőség utáni lehűlést hozó vihar az ország több megyéjében is gondot okozott, épületek rongálódtak meg, fák dőltek ki, akadozott az áramszolgáltatás.

Bozóttűz pusztít a Madarasi Hargitán

Mintegy három hektáron gyulladt ki a bozót a Madarasi Hargita hegycsúcs közelében – jelentette pénteken az Agerpres hírügynökség.

Hortobágyi tűz – Eloltották a lángokat

Eloltották a lángokat a Hortobágyi Nemzeti Parkban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője péntek délelőtt az MTI-vel.

Olajtartályok gyulladtak ki a Békés megyei Ecsegfalván

Mintegy kétszáz darab, újrahasznosításra váró, fáradtolajat tartalmazó tartály gyulladt meg vasárnap délután a Békés megyei Ecsegfalva külterületén, egy ipari telephelyen. A tűz lakott területet nem veszélyeztet – tájékoztatta a műveletet irányító Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Félmillió liter benzin és gázolaj a NAV-nál

A forgalomból kivont benzint, gázolajat, más olajszármazékokat a NAV megsemmisítheti, értékesítheti, de saját autóiba is beletankolhatja vagy átadhatja a katasztrófavédelemnek.

14 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!