2017. május 29., hétfő, Magdolna napja

Címke: katasztrófavédelem

13 cikk 1/2 oldal

Katasztrófavédelem: csütörtökön kezdődik a központi szúnyoggyérítés

Idén június 1-jén, csütörtökön indul az országos szúnyoggyérítési program; az irtás a Szigetközben és a Tisza-tónál kezdődik, ugyanis jelenleg ezeken a területeken a legtöbb a vérszívó – tájékoztatta a programért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.

Katasztrófavédelem: kilenc településen még mindig baj van

Továbbra is csak a készenléti szervek tudnak bejutni 9 településre az elmúlt két nap rendkívüli időjárása miatt, de az üzemanyag- és az élelmiszerellátás ezeken a településeken is folyamatos – mondta a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának vezetője pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Feloldották az útzárat Mátraházáig

A Mátrában lehullott jelentős mennyiségű hó miatt lezárt 24-es főút Mátrafüred és Mátraháza közötti szakaszán csütörtökön este feloldották az útzárat, így a Mátra Gyógyintézet közúton már megközelíthető – közölte az MTI-vel a Heves megyei rendőrségi sajtóreferens.

Katasztrófavédelem: délutánig csaknem 500 riasztás érkezett

A rendkívüli időjárással összefüggésben csütörtök délután öt óráig csaknem ötszáz alkalommal riasztották a tűzoltókat – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) sajtószóvivője az MTI-t.

A katasztrófavédelem operatív törzset működtet

A rendkívüli időjárási helyzet miatt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) operatív törzset működtet – tájékoztatta a helyettes szóvivő szerda délben az MTI-t.

13 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!