2017. január 21., szombat, Ágnes napja

Címke: jog

90 cikk 1/9 oldal

Siita rendőrgyilkosokat végeztek ki Bahreinben

Kivégeztek vasárnap Bahreinben három síita muzulmánt rendőrgyilkosságok miatt, ami várhatóan tiltakozásokat vált ki a zömében síiták lakta, de szunnita királyi család által vezetett a Perzsa-öbölbeli királyságban.

Alaptörvénybe ütközik a közigazgatási perrendtartás

Újra az Országgyűlés elé tárja a közigazgatási perrendtartásról szóló törvényjavaslatát az igaz­ságügyi tárca. Az Alkotmánybíróság pénteki határozata szerint a jogszabályt alaptörvény-ellenesen, nem kétharmados többséggel szavazták meg.

A K&H farkasa

14 év után születhet másodfokú ítélet a K&H-perben, melynek főszereplője egy nyolc általánossal és brókertanfolyammal rendelkező középkorú zalai férfi, Kulcsár Attila.

Jogerős: börtönt kapott egy kábítószerkereskedő

Jogerősen egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a Zalaegerszegi Törvényszék kedden azt a 26 éves férfit, aki körömlakklemosóval és hígítóval kevert drogokat árusított, többek között fiatalkorúnak is, két nagykanizsai iskola közelében.

A Frontex fog segíteni a migránsok kitoloncolásában

Közel hétszáz szakértővel fogja támogatni a jogosulatlan menedékkérők visszatoloncolását az uniós határvédelmi ügynökség (Frontex) – tudatta kedden az Európai Bizottság.

Pert nyert a székely zászló felállításáért meghurcolt magyar politikus

Pert nyert a Hargita megyei rendőrkapitányság, és a csíkszeredai csendőralakulat ellen Tőke Ervin, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) csíkszéki elnöke, akit a rendőrség és a csendőrség is megbírságolt 2016 júniusában egy csíkszeredai köztéri zászlófelvonás miatt.

90 cikk 1/9 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!