2017. március 29., szerda, Auguszta napja

Címke: jog

98 cikk 1/10 oldal

Az olasz jog szerint az iskolai áldás nem sérti a vallásszabadságot

A legmagasabb olasz jogi fórum ítélete szerint az iskolák megáldása nem sérti a vélemény- és vallásszabadságot, miután pedagógusok és szülők csoportja bírósághoz fordult az ellen, hogy katolikus papok húsvétkor iskolákat áldjanak meg – jelentette az olasz sajtó kedden.

Fegyházra ítélték a zalai pedofil apát

Folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, valamint kiskorú veszélyeztetése miatt első fokon 13 év fegyházbüntetésre ítélt egy 37 éves férfit, saját 11 éves lánya ellen elkövetett cselekményei miatt a Zalaegerszegi Törvényszék kedden.

Új, utazást támogató programot indít az EU

Új programot indít az Európai Bizottság a fiatalok mobilitásának támogatására, az ingyenes Interrail vasúti bérlet ötletére épülő kezdeményezés segítségével, egyénileg vagy csoportosan legalább ötezren utazhatnak majd díjmentesen egyik európai uniós tagországból a másikba – jelentette be hétfőn a brüsszeli testület.

Ausztria nem mehet szembe az EU-joggal

Európai jogi szakértők szerint Ausztria az uniós szabályokat sértené meg, ha az Európai Unióból érkező munkavállalóknak csak öt év után folyósítana szociális támogatást. A javaslatot Sebastian Kurz osztrák külügyi és integrációs miniszter vázolta fel egy vasárnapi lapinterjúban.

98 cikk 1/10 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!