2017. május 27., szombat, Hella napja

Címke: jog

95 cikk 1/10 oldal

Vádat emeltek egy újságírót bántalmazó amerikai képviselőjelölt ellen

Vádat emeltek Montana szövetségi államban egy republikánus képviselőjelölt ellen, mert a helyi választási rendezvényen egy újságírót tettlegesen bántalmazott. Paul Ryan republikánus házelnök kijelentette, hogy a képviselőjelöltnek bocsánatot kellene kérnie.

Folytatódik a kanadai-amerikai információcsere

A közelmúltbeli botrányok ellenére Kanada folytatja a hírszerzési információcserét az Egyesült Államokkal – szögezte le Justin Trudeau kanadai miniszterelnök a NATO-tagországok állam- és kormányfőinek találkozója előtt csütörtökön Brüsszelben.

Elfogtak Törökországban egy börtönre ítélt újságírót

Elfogták a török hatóságok a Nokta kormányellenes török folyóirat egyik volt főszerkesztőjét, akire a hét elején hosszú börtönbüntetést szabtak ki fegyveres felkelésre való buzdítás vádjával – jelentette az Anadolu állami hírügynökség szerda este.

Nem hitelesítették Hadházy kérdéseit

Az LMP-s képviselő a paksi atomerőmű-bővítéssel kapcsolatban nyújtott be népszavazási kezdeményezést a Nemzeti Választási Bizottságnak.

Franciaországban meghosszabbítják a rendkívüli állapotot

A terrorveszély miatt Franciaországban idén november 1-jéig meghosszabbítják a 2015 novemberében bevezetett rendkívüli állapotot – jelentette be szerdán az elnöki hivatal, miután Emmanuel Macron államfő vezetésével tanácskozást tartott a biztonsági kabinet.

95 cikk 1/10 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!