2018. január 20., szombat, Fábián, Sebestyén napja

Címke: Jézus

7 cikk 1/1 oldal

Gondolatok a szeretetről

A tökéletes istenképiség karácsonykor öltött testet Jézus személyében, aki a megváltásunkat tökéletes és végtelen szeretete révén hordozza magában.

Az ünnepi csend kincse

Az ünnepi csend viszont kiemel bennünket a mindennapok világából, szembesít önmagunkkal, már ha van fülünk hozzá; megtisztít minket.

A pápa szerint Jézus nélkül nem lehet karácsony

– Jézus nélkül semmi nem marad a karácsonyból – jelentette ki Ferenc pápa advent harmadik vasárnapján a római Szent Péter téren, ahol a keresztény karácsony üzenetéről beszélt, s ahol megáldotta a gyermek Jézus jászolba helyezendő szobrocskáit.

Csecsemő a betlehemi jászolban

Ajándékozzuk meg egymást, de ne feledjük, hogy a legszebb ajándék is csak alig képviselheti az ember szívét, amelynek legfőbb kiváltsága, hogy hasonlít Istenre.

Ünnepi készülődés

Valamikor kétezer évvel ezelőtt megszületett valaki, aki élete 33 éve során megmutatta az emberiségnek, hogy egymást szeretni a legnagyobb örömünk és legfontosabb dolgunk ezen a világon.

Advent mint lehetőség

Benne vagyunk az adventi időszakban. Az advent egyik fő sajátossága, hogy gyorsan eltelik. Ezt persze csak a végén vesszük észre, de akkor nagyon.

7 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!