2017. október 24., kedd, Salamon napja

Címke: jeruzsálem

10 cikk 1/1 oldal

Izrael meghátrált, „győztek” a palesztinok

A jeruzsálemi főmufti felszólította a muzulmán hívőket, hogy térjenek vissza imádkozni a Mecsetek terén álló, az iszlám harmadik legszentebb imahelyeként számon tartott al-Aksza-mecsethez.

Ismét imádkoznak az al-Aksza mecsetnél, összecsapások zajlanak Jeruzsálemben

A muzulmán vallási vezetők jóváhagyása után csütörtökön – két hetes bojkott után – ismét több ezren imádkoztak Jeruzsálem óvárosában az al-Aksza mecsetnél, délután viszont folytatódtak a biztonságiak és a tüntető tömeg közötti összecsapások – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja a ynet csütörtökön.

Izrael újabb biztonsági eszközöket távolított el a Mecsetek teréről

Két nappal a fémdetektoros kapuk és biztonsági kamerák kényszerű leszerelése után Izrael szerda éjjel újabb biztonsági eszközöket – kordonokat és egy fém felüljárót – távolított el a jeruzsálemi Mecsetek tere közeléből, eleget téve a muszlim tüntetők és vezetőik követeléseinek.

Megállapodás a békéért

Erdogan török elnök arra szólította fel a világ muzulmánjait: védjék meg az iszlám vallás harmadik legszentebb helyének otthont adó Jeruzsálemet.

Erdogan: a világ muzulmánjai védjék meg Jeruzsálemet

A világ muzulmánjai látogassanak el Jeruzsálembe és védjék meg a várost – mondta Recep Tayyip Erdogan török államfő a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) parlamenti frakcióülésén kedden Ankarában.

Közel-keleti viszály: összeül az ENSZ BT

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának azonnali összehívását kérte Franciaország, Svédország és Egyiptom szombaton az elmúlt napokban felerősödött izraeli–palesztin konfliktus miatt.

10 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!