2017. május 24., szerda, Eszter, Eliza napja

Címke: jelöltek

7 cikk 1/1 oldal

Róhánit támogatja az iráni választáson az első alelnök

Visszavonta jelöltségét a május 19-i iráni elnökválasztáson Esak Dzsahangiri, az iszlám köztársaság reformpárti első alelnöke, és felszólította párthíveit, hogy a jelenlegi államfőre, a mérsékelt Haszan Róhánira szavazzanak – jelentette kedden az ISNA iráni hírügynökség.

Tucatnyi induló Szerbiában

A szerb választási bizottság eddig tizenegy jelölt indulását hagyta jóvá az április 2-án sorra kerülő elnökválasztáson. Alekszandar Vucsics messze a legnépszerűbb jelölt.

Francia elnökválasztás: Macron átvette a vezetést

A függetlenként induló Emmanuel Macron volt szocialista gazdasági miniszter egy újabb felmérés szerint is átvette a vezetést Marine le Pentől, a radikális jobboldalinak tartott Nemzeti Front elnökétől a hat hét múlva esedékes francia elnökválasztás első fordulójában – derült ki a Harris Interactive csütörtökön nyilvánosságra hozott felméréséből.

Újabb korrupciógyanú Francois Fillonnal szemben

Alig hat héttel a francia elnökválasztás első fordulója előtt újabb korrupciógyanú került nyilvánosságra Francois Fillon konzervatív jelölttel szemben, aki a párton belüli átmeneti elszigetelődése ellenére kedden folytatta a választási kampányát.

7 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!