2017. március 23., csütörtök, Emőke napja

Címke: jég

16 cikk 1/2 oldal

Hétfőn indul újra a balatoni kompközlekedés

Hétfőn reggel újraindul a balatoni komp Szántód és Tihany között a kedvező időjárásnak köszönhetően több mint másfél hónapos kényszerszünet után – derült ki a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményéből.

Vasárnap elhagyhatja a jégtorlasz az országot

Várhatóan a nap folyamán elhagyja az országot a Tiszán levonuló jégtorlasz – mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1 aktuális csatornán vasárnap reggel.

A déli-sarki tengeri jég idei csökkenése még nem tendenciaértékű

A műholdas megfigyelések kezdete óta a nyári időszakban mért eddigi minimumát érte el idén a déli-sarki tengeri jég kiterjedése, de egy év adatai alapján még nem lehet tendenciáról beszélni – mondta Mika János klímakutató az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Hajókat és hidakat rongált meg a jég a Tiszán

Tokajnál nagy károkat okozott a jeges árhullám: a téli kikötőben hajókat, csónakokat rombolt szét és süllyesztett el, köztük nagytestű tiszai sétahajókat.

OVF: már több mint 120 kilométeren másodfokú az árvízi védekezés

Több mint 120 kilométeren már másodfokú, csaknem 600 kilométeren elsőfokú az árvízvédelmi készültség a magyarországi folyókon, és további szakaszokon rendeltek el belvízvédelmi készültséget – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szerdán az MTI-vel.

Megéltek a göröngyös jég hátán is

Ezrek szórakoztak remekül az első átcsúszáson, és eredményes napot zárt a tilosban parkoló autók százait megbírságoló rendőrség is Badacsonyban.

Ezreket vittek jégre

Beszippantotta a téli testmozgás szerelmeseit az első ízben megrendezett Balaton-Átcsúszás A károgóknak – mert ilyenek mindig akadnak – nem lett igazuk.

16 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!