2017. április 25., kedd, Márk napja

Címke: Jean-Claude Juncker

25 cikk 1/3 oldal

Soros már Brüsszelben is szervezkedik

Soros György a jövő héten Brüsszelben tárgyal Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével, valamint Frans Timmermans alelnökkel a lex CEU-ról.

CEU-frontátvonulás

Több lehetséges üzenete is van annak a péntek délutáni hírnek, miszerint a CEU-ügy kapcsán Soros György a jövő héten találkozik Jean-Claude Junckerrel.

Találkozik Soros Györggyel az Európai Bizottság elnöke

Jean-Claude Juncker Brüsszelben megbeszélést folytat Soros Györggyel a magyarországi felsőoktatási intézményeket érintő új magyar szabályozásról jövő csütörtökön – jelentette be Mina Andreeva, az uniós bizottság egyik szóvivője Brüsszelben, sajtótájékoztató keretében pénteken.

Juncker: Európa legélénkebb és legszínesebb városát érte támadás

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szolidaritásáról biztosította Svédország polgárait a Stockholmban pénteken történt tömeges gázolás – a hatóságok gyanúja szerint terrorcselekmény – után és kijelentette, a svéd hatóságok az uniós bizottság minden lehetséges támogatásával számolhatnak.

Juncker szerint a „rendezetlen válás” lenne a legrosszabb opció

Az lenne a létező legrosszabb opció, ha megállapodás nélkül szűnne meg az Egyesült Királyság európai uniós tagsága, ez rendkívül káros lenne minden fél számára – emelte ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén. Az uniós parlament szerdán szavaz a néppárti, szociáldemokrata, liberális és zöld frakció által beterjesztett határozattervezetről, amely tartalmazza az EP feltételeit a lehetséges egyezményhez.

Közös kiállás az EU mellett

Az Európai Unió jövője volt a legfőbb témája a római szerződés aláírásának 60. évfordulója alkalmából az olasz fővárosban megrendezett csúcstalálkozónak.

Hatvanéves a római szerződés

Nem véletlen, hogy immár vezető európai politikusok, így Juncker, vagy Schulz is arról beszél, hogy az EU összeomlása akár középtávon reális forgatókönyv lehet.

25 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!