2017. február 21., kedd, Eleonóra napja

Címke: Jean-Claude Juncker

16 cikk 1/2 oldal

Brüsszeli javaslatok a migrációs nyomás kezelésére

Az embercsempészek és az emberkereskedők hálózatai elleni küzdelemre, a migránsok áramlásának hatékonyabb kezelésére, a további tengeri életmentésre, a Líbiában és a vele szomszédos országokban tartózkodó migránsok és menekültek életkörülményeinek javítására összpontosító migrációs stratégiát javasol az Európai Bizottság az uniós tagországok állam- és kormányfőinek február eleji csúcstalálkozójára készülve.

Jean-Claude Juncker részvétnyilvánítása

Legmélyebb együttérzését és őszinte részvétét fejezte ki a veronai magyar busztragédia kapcsán Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke közlemény útján.

Történelmi jelentőségű nemzetközi konferencia kezdődött Genfben

Történelmi jelentőségű nemzetközi konferencia kezdődött csütörtökön Genfben a ciprusi kérdés rendezéséről: a ciprusi török és görög közösségeket képviselő tárgyalókhoz első alkalommal csatlakoztak közvetlenül a sziget biztonságát garantáló hatalmak – Görögország, Törökország és Nagy-Britannia – külügyminiszterei is.

Cseh fricska Junckernek

Egy apróság, amitől a hivatásos rettegő sajtómunkásoknál összeakadtak a fogaskerekek: a javaslatokat megtevő cseh kormány szociáldemokrata.

16 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!