2017. október 20., péntek, Vendel napja

Címke: Jean-Claude Juncker

38 cikk 1/4 oldal

Gál Kinga: A vesztébe rohan Európa

Újabb fordulóponthoz ért csütörtökön a migrációs válság alatt összeroskadt, a közös uniós menekültügyi rendszert szabályozó dublini rendszer reformja.

Megrekedtek a Brexit-tárgyalások

Még nem sikerült megfelelő mértékű előrelépést elérni az Egyesült Királyság uniós kiválásának feltételeiről szóló tárgyalásokon.

Brüsszel szerint jogszerűtlen volt a katalán népszavazás

A spanyol alkotmány alapján a katalán népszavazás jogszerűtlen volt. Amennyiben a referendum az ország alkotmánya szerint zajlott volna, akkor az azt jelentené, hogy a terület az Európai Unión kívülre kerülne – jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke hétfőn. Ana Brnabic szerb kormányfő hétfőn a katalán népszavazásra utalva azt hangsúlyozta, hogy Szerbia tiszteletben tartja Spanyolország területi egységét és szuverenitását.

Völner Pál: az unió azt üzeni, Európa kapui nyitva

Brüsszel zöld lámpának tekinti az Európai Bíróság kvótaítéletét ahhoz, hogy felgyorsítsa és automatizmussá tegye a migránsok betelepítését – jelentette ki Völner Pál.

Juncker szerint csodára lenne szükség a továbblépéshez

Az Európai Bizottság elnöke szerint csodára lenne szükség az Egyesült Királyság európai uniós tagsága megszűnésének feltételeiről szóló egyeztetéseken ahhoz, hogy októberben már a szigetország és Brüsszel jövőbeni kapcsolatairól lehessen tárgyalni.

38 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!