2017. január 19., csütörtök, Sára, Marió napja

Címke: Jean-Claude Juncker

15 cikk 1/2 oldal

Történelmi jelentőségű nemzetközi konferencia kezdődött Genfben

Történelmi jelentőségű nemzetközi konferencia kezdődött csütörtökön Genfben a ciprusi kérdés rendezéséről: a ciprusi török és görög közösségeket képviselő tárgyalókhoz első alkalommal csatlakoztak közvetlenül a sziget biztonságát garantáló hatalmak – Görögország, Törökország és Nagy-Britannia – külügyminiszterei is.

Cseh fricska Junckernek

Egy apróság, amitől a hivatásos rettegő sajtómunkásoknál összeakadtak a fogaskerekek: a javaslatokat megtevő cseh kormány szociáldemokrata.

Bizottság elé citálnák Junckert az európai szocdemek

Több volt uniós kormányfőnek, köztük Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének is meg kellene jelennie az Európai Parlament (EP) pénzmosás, adóelkerülés és adókijátszás elleni eseti bizottsága (PANA) előtt, amiért sajtóhírek szerint szándékosan akadályozták a társasági adó elkerülése elleni kezdeményezéseket – hangsúlyozta pénteki közleményében az EP szociáldemokrata frakciója.

Trump népszerűbb Merkelnél

A magyarok továbbra is kifejezetten kedvezőtlen véleménnyel vannak a német kancellárról és Jean-Claude Junckerről, az Európai Bizottság elnökéről.

Junckerrel egyeztetnének a magyar polgármesterek

Találkozót kér az Európai Bizottság elnökétől a Megyei Jogú Városok Szövetsége, hogy átadhassa a kötelező betelepítési kvóta visszavonását szorgalmazó levelet.

Juncker: Ukrajna még az év végéig megkaphatja a vízummentességet

Az Európai Unió még az idei év vége előtt eltörölheti az Ukrajnával szemben alkalmazott schengeni vízumkényszert – jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az EU-Ukrajna csúcstalálkozót követően csütörtökön Brüsszelben.

15 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!