2017. december 15., péntek, Valér napja

Címke: Jean-Claude Juncker

36 cikk 1/4 oldal

Uniós intézmények vezetői nyilatkozatot írtak alá az EU jogalkotási prioritásairól

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke és Jüri Ratas, az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét betöltő Észtország miniszterelnöke aláírta az Európai Unió 2018-2019-re vonatkozó jogalkotási prioritásairól szóló új együttes nyilatkozatot.

Újabb szakaszba léphetnek a Brexit tárgyalások

Hosszú hónapok után megszületett a megállapodás az Egyesült Királyság uniós kiválásának legfontosabb feltételeiről – jelentette be Brüsszelben Jean-Claude Juncker és Theresa May.

Brüsszel is reformokat szeretne

Az Európai Bizottság előterjesztette javaslatát az euróövezet megreformálásáról, a próbálkozásnak azonban nagyobb lehet a tiszta politikai vetülete, mint gazdaságpolitikai jelentősége.

Az unionisták nem támogatnák Észak-Írország kivételes státusát

Észak-Írország legnagyobb britpárti protestáns politikai ereje, a Demokratikus Unionista Párt (DUP) nem támogatna olyan megoldást, amelyben a tartomány az Egyesült Királyság más országrészeitől eltérő sátust kapna a brit EU-tagság megszűnése után.

Juncker és May: történt előrelépés a kiválási tárgyalásokon, de még nincs áttörés

Jelentős előrelépés történt az Egyesült Királyság uniós kiválásának főbb kérdéseiről szóló egyeztetéseken, de továbbra sem sikerült áttörést elérni – közölte hétfői közös sajtóértekezletén Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Theresa May brit kormányfő, miután munkaebéden egyeztettek Brüsszelben.

Juncker a legális bevándorlás híve

Európának az elkövetkező évtizedekben egyértelműen szüksége lesz a migrációra, így legális útvonalakat kell teremteni azoknak, akik jönni akarnak.

36 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!