2017. július 26., szerda, Anna, Anikó napja

Címke: izrael

91 cikk 1/10 oldal

Közel-keleti viszály: összeül az ENSZ BT

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának azonnali összehívását kérte Franciaország, Svédország és Egyiptom szombaton az elmúlt napokban felerősödött izraeli–palesztin konfliktus miatt.

Kés és pisztolypárbaj zajlott Izrael ammáni nagykövetségén

Kés és pisztolypárbaj zajlott Izrael ammáni nagykövetségén: egy jordániai állampolgár és egy izraeli között viszály tört ki, aminek végén a jordániai belehalt két pisztolylövésbe, az izraelit pedig szúrt sebbel, válságos állapotban vitték kórházba.

Jeruzsálemi összecsapások: párbeszédet és önmérsékletet szorgalmazott a pápa

Aggodalmát fejezte ki a legutóbbi jeruzsálemi erőszakos cselekmények miatt vasárnap Ferenc pápa, párbeszédet és önmérsékletet szorgalmazva a béke helyreállítása érdekében. Az Arab Liga vezetője szerint Izrael „a tűzzel játszik”, amikor új biztonsági intézkedéseket vezetett be a Mecsetek-terén.

További katonákat vezényelt Izrael Ciszjordániába

További katonákat vezényelt Izrael szombaton Ciszjordániába, egy nappal azt követően, hogy egy palesztin merénylő halálra késelt három izraelit egy Rámalláh melletti telepen, három palesztin pedig a jeruzsálemi al-Aksza mecsetnél bevezetett új biztonsági előírások miatt kitört zavargások során vesztette életét.

Egy palesztin merénylő halálra késelt három izraelit

Egy palesztin merénylő halálra késelt három izraelit, és súlyosan megsebesített egy negyediket a ciszjordániai Rámalláh melletti Halamis telepen. A merénylőre rálőttek, az ő sebesülése életveszélyes – jelentette péntek este a Háárec című izraeli újság honlapja.

91 cikk 1/10 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!