2018. január 23., kedd, Zelma, Rajmund napja

Címke: ítélet

23 cikk 1/3 oldal

Kun-Mediátor-ügy – A sok tanú miatt várhatóan csak 2019-ben lesz ítélet

Újabb tanúk kihallgatásával ma folytatódik a karcagi álbróker, Dobrai Sándorné büntetőügyének tárgyalása a Szolnoki Törvényszéken. A bíróság tájékoztatása szerint a nagy számú tanú és kihallgatásuk időigénye miatt az eredetileg 2018 őszére tervezett befejezés módosulhat, ítéletet előreláthatólag csak jövőre hirdetnek.

Pert vesztett első fokon Hadházy Ákos

Az LMP-s országgyűlési képviselő 2016-ban tett kijelentéseivel megsértette a Szent István Egyetem jó hírnévhez és becsülethez fűződő személyiségi jo­gait.

Márciusban születhet meg az ítélet Ahmed H. perében

A videofelvételek levetítését követően a vád és a védelem sem terjesztett elő újabb bizonyítási indítványt, így a március 14-re és 19-re elnapolt tárgyaláson ítélet születhet.

Vitatott strasbourgi ítéletek

A strasbourgi bíróság hozta meg tavaly azt az elsőfokú ítéletet, amely szerint két bangladesi menedékkérőt jogellenesen tartottak fogva 2015 őszén a röszkei tranzitzónában.

Több száz embert ítéltek el Egyiptomban a 2013-as tüntetésekkel összefüggésben

A kairói büntetőbíróság 262 embert ítélt kedden három és huszonöt év közötti börtönbüntetésre a Mohamed Murszi volt egyiptomi elnök 2013-as elmozdítását követően kirobbant tüntetéseken való részvétel és a tiltakozásokat kísérő erőszakcselekmények miatt – jelentette a MENA hivatalos egyiptomi hírügynökség.

Három és fél év börtönre ítéltek egy embercsempészt

Három és fél év börtönbüntetésre ítélt egy embercsempészt a Tiszaújvárosi Járásbíróság; az ítélet nem jogerős – közölte a Miskolci Törvényszék sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

Csalás miatt is bűnösnek mondták ki a vádlottakat az őssejtügyben

A megismételt elsőfokú eljárásban nemcsak emberi test tiltott felhasználásának és emberen végezhető kutatás szabályai megszegésének bűntettében, hanem többrendbeli csalás miatt is bűnösnek mondta ki az őssejtügy vádlottjait hétfőn a Fővárosi Törvényszék. Az ügy mind az öt vádlottja – különböző időtartamra felfüggesztett – börtönbüntetést kapott. Az ítélet nem jogerős.

Húsz évet kapott a csecsemőgyilkos nő

Jogerősen húsz év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a hasonló bűncselekmény miatt már korábban is elítélt karcagi nőt, aki 2014-ben megfojtotta újszülöttjét.

23 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!