2017. június 28., szerda, Levente, Irén napja

Címke: iszlám állam

266 cikk 1/27 oldal

Több mint félszáz halottja van egy szíriai börtön bombázásának

Több mint félszáz halottja van annak a bombázásnak, amelyet hétfőn hajtott végre Szíriában a nemzetközi koalíció az Iszlám Állam nevű terrorszervezet egyik börtöne ellen – adta hírül kedden az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

Autóbomba robbant egy szíriai piacon, legalább tízen meghaltak

Robbanószerrel megrakott autót repített a levegőbe szombaton – nagy valószínűséggel – az Iszlám Állam a szíriai Idlib egyik külvárosában. A detonációban legalább tízen életüket vesztették és mintegy 30-an megsebesültek.

Kegyelmet kapott az IÁ több mint 80 egyszerű tagja

Az Egyesült Államok támogatását élvező szíriai ellenzéki fegyveresek szombaton kegyelmet adtak és szabadon engedték az Iszlám Állam Rakkából származó 83 egyszerű tagját. Az amnesztiáról szóló döntést a Rakkát a terrorszervezet elűzését követően kormányozni hivatott tanács hozta meg jó szándéka jeléül.

Embervadászok

Az Iszlám Állam a végóráit éli, ám ez nem jelenti azt, hogy harcosai majd illegalitásba vonulva ne jelentenének ugyanakkora veszélyt a világra, mint most.

Öngyilkos merénylők több civilt megöltek Irakban

Legalább tíz ember – köztük számos nő és egy gyermek – meghalt, és több mint 13-an megsebesültek abban a támadásban, amelyet az Iszlám Állam nevű (IÁ) dzsihadista szervezet tucatnyi öngyilkos merénylője indított a nyugat-iraki al-Anbár tartomány egyik falva ellen – közölte egy rendőrségi forrás.

Őrizetbe vették egy terrorszervezeteknek toborzó hálózat tagját

Őrizetbe vett a spanyol csendőrség egy 40 éves dán állampolgárságú marokkói férfit pénteken Melillában, az észak-afrikai spanyol exklávéban, akiről azt feltételezik, hogy iszlamista terrorszervezeteknek toborzott harcosokat egy hálózat tagjaként – közölte a spanyol belügyminisztérium.

266 cikk 1/27 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!