2017. január 20., péntek, Fábián, Sebestyén napja

Címke: iszlám állam

294 cikk 1/30 oldal

Amerikai harci gépek bombázták az Iszlám Állam líbiai táborait

Az amerikai légierő B-2-es típusú bombázógépei és pilóta nélküli repülőgépek mértek csapást csütörtökre virradóra az Iszlám Állam dzsihadista szervezet két fegyveres táborára Líbiában, több mint 80 dzsihadistát öltek meg a légitámadásokkal – közölte a Pentagon csütörtökön.

Ünneplő tömegbe ágyúztak a Szíriában

Ketten meghaltak csütörtökön az észak-szíriai Aleppó keleti felében becsapódott ágyúlövedékektől, nem messze a város főterétől, ahol a damaszkuszi rezsimet támogató emberek több ezres tömege ünnepelte a kormányerők decemberi aleppói győzelmét.

Utcára vonulnak a szekularizmus védelmezői

A rendkívüli biztonsági helyzet és a politikai átalakulással járó feszültségek miatt a törökországi kisebbségek komoly félelmekkel tekintenek a jövőbe.

Összehangolt orosz-török légi csapás az IÁ ellen

Első alkalommal hajt végre az orosz és török légierő összehangolt csapást az Iszlám Állam észak-szíriai állásai ellen a terrorszervezet uralta Báb városától délre – közölte Szergej Rudszkoj altábornagy, az orosz vezérkar műveleti főosztályának vezetője szerdán Moszkvában.

Profi volt az isztambuli merénylő

Valószínűleg több korábbi akcióban is részt vehetett Abdulgadir Masharipov, aki szilveszter éjjelén 39 embert mészárolt le a Isztambul egyik bárjában – mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerda este az M1 aktuális csatornán.

Őrizetben az isztambuli merénylő

A merénylő részletes beismerő vallomást tett a 39 halálos áldozatot követelő terrortámadással kapcsolatban, amit az ujjlenyomatok összevetése is alátámasztott.

294 cikk 1/30 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!