2017. augusztus 22., kedd, Menyhért, Mirjam napja

Címke: iszlám állam

235 cikk 1/24 oldal

Teljesen elfoglalták a kormányerők Aleppó tartományt

A szíriai kormánycsapatok az ország központi régiójában, az orosz légierő támogatásával súlyos veszteségeket okoztak az Iszlám Állam terrorszervezetnek az elmúlt hónapokban.

Az iraki hadsereg új offenzívát indított

Az iraki miniszterelnök bejelentette vasárnapra virradóra, hogy megkezdődött a hadsereg támadása Tell-Afar város felszabadításáért az Iszlám Állam terrorszervezet uralma alól.

Hadműveletet indított a libanoni hadsereg a megszálló dzsihadisták ellen

Hadműveletet kezdett szombat hajnalban a libanoni hadsereg a szíriai-libanoni határ északkeleti részét megszálló Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet ellen, és ezzel egy időben a szíriai hadsereg és Hezbollah libanoni síita szervezet is támadást indított a dzsihadisták ellen a határ túloldalán, a nyugat-szíriai Kalamun hegységben – jelentette az al-Majadín libanoni tévécsatorna.

Irakban gyilkolt az Iszlám Állam

Az iraki kormányerők legalább tíz tagja életét vesztette az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet által indított támadásban az iraki fővárostól, Bagdadtól északra található Szaláheddin kormányzóságban – közölte egy iraki biztonsági forrás.

Az iraki koalíciós erők légicsapásokkal készítik elő az offenzívát

Irak és a vele szövetséges nemzetközi koalíciós erők légiereje légicsapásokat hajtott végre az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet kezén maradt nyugat-iraki Tell-Áfárban, a város tervezett offenzíváját előkészítendő – jelentette be kedden az iraki légierő parancsnoka.

235 cikk 1/24 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!