2017. február 26., vasárnap, Edina napja

Címke: iszlám állam

288 cikk 1/29 oldal

Az iraki erők mélyebben benyomultak Moszul nyugati felébe

Az amerikai támogatású iraki erők szombaton mélyebben behatoltak Moszul nyugati részébe, de kemény ellenállásba ütköztek a városrész déli negyedeiben, egy nappal azután, hogy sikerült áttörniük az utolsó, Iszlám Állam (IÁ) által ellenőrzött iraki nagyváros déli védelmi vonalán.

Közeleg a végjáték Irakban

Az iraki nagyváros eleste az eddigi legkeményebb csapást jelentheti az Iszlám Államnak, az országból való kiszorulásukat eredményezve.

Emelkedett a szíriai merénylet halálos áldozatainak száma

Hetvenhétre emelkedett az észak-szíriai el-Báb város – az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorszervezet korábbi fellegvára – közelében pénteken elkövetett öngyilkos robbantásos merénylet halálos áldozatainak száma – közölte szombaton a londoni központú Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

Magas rangú halottja is van egy szíriai öngyilkos merényletnek

Legalább 42-en meghaltak a szíriai kormányerők ellenőrzése alatt álló Homsz városban az állambiztonsági és a katonai hírszerzési hivatal ellen elkövetett, összehangolt öngyilkos merényletekben és lőfegyveres támadásokban szombaton, az áldozatok valamennyien biztonsági tisztségviselők – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű aktivistahálózat és a szíriai állami tévé.

Terroristákhoz akart csatlakozni – most több évre börtönbe került

Több mint hároméves börtönre ítélték pénteken a nyugat-csehországi Pilsenben azt a fiatalembert, aki 2015-ben Prágából Szíriába utazott, hogy csatlakozzon az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezethez. Az elítéltnek négyéves pszichiátriai kezelésnek is alá kell vetnie magát.

Tíz hónap után újraindultak a genfi béketárgyalások

Tíz hónapos szünetet követően újraindultak csütörtökön Genfben a szíriai konfliktus politikai rendezését célzó, az ENSZ égisze alatt tartott béketárgyalások, a gyors sikerbe vetett reményeket azonban mérsékelték a damaszkuszi kormány és fegyveres ellenzéke közötti heves harcok.

288 cikk 1/29 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!