2017. március 26., vasárnap, Emánuel napja

Címke: iszlám állam

291 cikk 1/30 oldal

Több mint hatvan holttestet emeltek ki egy épület romjai alól

Hatvanegy holttestet emeltek ki egy összedőlt moszuli ház romjai alól, amelyet feltehetően aláaknáztak a dzsihadisták – közölte vasárnap az iraki hadsereg, amely szerint semmi sem utal arra, hogy a ház a koalíciós erők légicsapása okozta robbanásban semmisült meg.

Az iraki hadsereg felfüggesztette az offenzívát

Az iraki kormányerők szombaton felfüggesztették a Moszul nyugati városrészének visszafoglalásáért folytatott offenzívát, mert aggasztóan megemelkedett az óvárosban végrehajtott műveletek civil halálos áldozatainak száma – közölte az iraki rendőrség szóvivője.

Légitámadás ért egy szíriai börtönt, sokan meghaltak

Légicsapások értek egy börtönt szombatra virradó éjjel a szíriai felkelők és dzsihadisták kezén lévő Idlíb városában, s a támadásban legalább 16-an meghaltak – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

AZ ENSZ BT határozatban ítélte el a kulturális örökség elpusztítását

Határozatot fogadott el pénteken az ENSZ Biztonsági Tanácsa, amelyben elítéli a kulturális örökség elpusztítását, és figyelmezteti az Iszlám Állam (IÁ), az al-Kaida terrorszervezeteket és más fegyveres csoportokat, hogy az ilyen támadások háborús bűncselekménynek minősülhetnek.

Belga lap: nincs kiürítési terve a brüsszeli nemzetközi repülőtérnek

Egy évvel a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren 16 emberéletet követelő robbantásos merénylet után sincs kiürítési terve a légikikötőt üzemeltető vállalatnak – közölte a La Libre Belgique című belga napilap egy szakszervezeti vezető nyilatkozatára hivatkozva.

Meghalt a londoni merénylet egyik sérültje

A Scotland Yard csütörtök esti bejelentése szerint egy 75 éves férfi sérültről van szó, akit a londoni King's College egyetemi kórházban ápoltak.

291 cikk 1/30 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!