2017. április 23., vasárnap, Béla napja

Címke: iszlám állam

273 cikk 1/28 oldal

Francia elnökválasztás a terror árnyékában

Franciaország terrorkészültségben várja az elnökválasztás vasárnapi fordulóját, de az iszlamista támadás miatt még szigorúbb biztonsági intézkedésekre lehet számítani.

Amerikai erők megölték az Iszlám Állam vezetőjének szövetségesét

Amerikai katonák egy titkos szíriai akcióban megölték az Iszlám Állam vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak az egyik közeli szövetségesét. Az akciót a szilveszteri isztambuli merénylettel kapcsolatban indították – jelentették be pénteken Washingtonban.

Párizsi merénylet: egy gyanúsított tisztázta magát

Az észak-belgiumi Antwerpen rendőrségén jelentkezett és tisztázta magát az a férfi, aki ellen a csütörtökön Párizsban elkövetett merénylettel összefüggésben adtak ki körözést – közölte a helyi ügyészség.

Azonosították a párizsi lövöldözőt

A rendőrség az éjszaka folyamán Párizs egyik keleti elővárosában tartott házkutatást, amely a feltételezések szerint összefüggésben állhat a történtekkel.

Szijjártó Péter elítéli a párizsi támadást

Aki rendőrökre támad, egyértelműen az ország destabilizálására törekszik, félelmet és bizonytalanságot akar kelteni – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Végeztek az Iszlám Állam egyik vezető vegyifegyver-szakértőjével

Az iraki szövetségi rendőrség alakulatai a Moszul nyugati részében végrehajtott támadásuk során végeztek az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet egyik vezető vegyifegyver-szakértőjével – jelentette be csütörtökön Raid Saker Dzsavdat országos rendőrfőkapitány.

Mustárgázzal támadtak a moszuli katlanban

Az Iszlám Állam (ISIS) dzsihadista szervezet fegyveresei mustárgázt vetettek be az észak-iraki Moszulban egy iraki egység, valamint ausztrál és amerikai katonai tanácsadóik ellen – jelentette szerdán egy amerikai televízió internetes oldalán.

273 cikk 1/28 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!