2017. október 19., csütörtök, Nándor napja

Címke: iszlám állam

190 cikk 1/19 oldal

Megölték a szíriai hadsereg Deir-ez-Zór tartományért felelős parancsnokát

Megölték szerdán a szíriai hadsereg Deir-ez-Zór tartományért felelős parancsnokát, aki három éven át tartotta a kormányerők állásait az Iszlám Állam szélsőségeseinek ostromával szemben – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet és a szíriai állami média.

Kiűzték Rakkából az Iszlám Államot

A dzsihadisták által 2014-ben elfoglalt város visszavételét elemzők mérföldkőként értékelik a terrorszervezet által kikiáltott kalifátus felszámolásában.

Megölték a terrorvezéreket, bejelentették a város felszabadítását

Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök bejelentette kedden, hogy a hadsereg felszabadította Marawi várost az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezethez köthető lázadók uralma alól, de egy katonai szóvivő úgy nyilatkozott, hogy 20-30 lázadó – aki fogva tart mintegy 20 túszt – még tartja magát.

Iszlamistákra csaptak le a rendőrök Isztambulban

Őrizetbe vette az Iszlám Állam terrorszervezet 39 feltételezett tagját a török rendőrség hétfőn Isztambulban – jelentette a Dogan török hírügynökség.

Dzsihadistákkal számoltak le a Fülöp-szigeteken

A Fülöp-szigeteki katonák megölték hétfőn az Iszlám Állam dzsihadista szervezethez köthető lázadók két utolsó vezetőjét Mindanao szigetén – jelentette be Delfin Lorenzana védelmi miniszter.

Őrizetbe vették az IÁ egy oroszországi alvósejtjének négy tagját

Moszkvában és Mahacskalában az orosz biztonsági szolgálatok őrizetbe vették az Iszlám Állam terrorszervezet egy úgynevezett alvósejtjének négy tagját, akik Dagesztánban merényletekre készültek – közölte az orosz Nemzeti Terrorelhárítási Bizottság (NAK) szombaton.

190 cikk 1/19 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!