2017. november 24., péntek, Emma napja

Címke: iskola

27 cikk 1/3 oldal

Kárpátalján divatba jött a magyar

A kárpátaljai városokban az ukrán szülők egyre nagyobb számban adták gyermekeiket magyar óvodába és iskolába. Az ukrán parlament szeptember 5-i döntése után kérdésessé vált a folytatás.

A templom és az iskola

Az oktatásügy soha nem szűnő, fel-fellángoló viták tárgya, Keleten és Nyugaton egyaránt. Nem nehéz kihallani belőlük a tisztességtelen politikai szándékot, de a jobbító akaratot sem.

Erdélyi Politikai Iskola indul novemberben

Erdélyi Politikai Iskola címmel indít képzést a Mathias Corvinus Collegium (MCC) a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) és a Magyar Ifjúsági Értekezlettel (MIÉRT) együttműködésben. Az ingyenes oktatási program célja, hogy gyakorlatias politikai tudással lásson el olyan érdeklődő fiatalokat, akik hosszú távon saját közösségük alakítói és véleményformálói kívánnak lenni.

Nincs igazgatóhiány az ország iskoláiban

A kiírás szerint fontos, hogy a pályázatban szereplő elképzelések mennyiben szolgálják az adott iskola hosszú távú fejlődését.

A biztonságos buszos utazást támogatják

Az autóbuszos utazás tízparancsolata címmel közlekedés- és utasbiztonsági kézikönyvet jelentetett meg az autóbuszos személyszállító vállalkozások legnagyobb érdekképviseleti szervezete.

27 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!