2017. április 24., hétfő, György napja

Címke: iskola

21 cikk 1/3 oldal

Azonosították a San Bernardinó-i iskolában lövöldöző gyilkost

A kaliforniai San Bernardino egyik általános iskolájában hétfőn elkövetett lövöldözés tettese a lelőtt tanárnő férje volt – jelentette be a rendőrség helyi idő szerint hétfő este. Korábbi hírek még arról szóltak, hogy az egyik diák lövöldözött. A legfrissebb közlések szerint a tettessel együtt hárman haltak meg, egy gyermek még súlyos állapotban van.

Jókai Mór és a gyermekeink

Végzetes hiba bármiféle engedmény, amely a klasszikusaink megismerését érinti. Az olyan idiotizmusok, hogy egyszerűsítsük le és írjuk át napjaink nyelvére a régebbi korok műveit.

Egyelőre nem lesz kilencosztályos iskola

Nincs egyetértés a kormányon belül a kilencosztályos általános iskola bevezetéséről, az iskolarendszer átalakításáról.

Gyakorlati oldal

A világ egyik legfejlettebb országában a fiatalok visszatérnek a kétkezi munkához, amely ráadásul biztosabb jövőt ígér.

Őszre kész az új Nemzeti alaptanterv

Palkovics László lapunknak a 9. osztály bevezetéséről, az átalakítás irányáról, a számítógép-alapú oktatásról és a szakmával való egyeztetésről is beszélt.

Még a héten lehet módosítani a középfokú jelentkezéseket

Csütörtökön és pénteken módosíthatják a tanulók a középfokú felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján jelentkezésüket – közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel. A módosítás során új iskolát már nem lehet megjelölni.

Az újdonságtól való félelem nem tart sokáig

Pölöskei Gáborné elmondta: több tájékoztató, a tanárokat a vizsgára felkészítő továbbképzés indult, amelyeken a vizsgázásnál leghasznosabb információk kerülnek a középpontba.

21 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!