2017. október 22., vasárnap, Előd napja

Címke: isis

13 cikk 1/2 oldal

Kiűzték Rakkából az Iszlám Államot

A dzsihadisták által 2014-ben elfoglalt város visszavételét elemzők mérföldkőként értékelik a terrorszervezet által kikiáltott kalifátus felszámolásában.

Bíróság előtt az ISIS-terroristák szállítója

A házkutatásra érkező rendőrökre lőtt az ISIS terroristáit Magyarországról Nyugat-Európába szállító Salah Abdeslam és bűntársa tavaly március 15-én Brüsszelben.

Terror előkészülete a vád

A vádirat ismertetésével kezdődött meg tegnap a Székesfehérvári Törvényszéken az F. Viktor és társa, Sz. Dániel ellen terrorcselekmény előkészülete miatt indult büntetőper.

Az Iszlám Állam harcosait és családtagjaikat szállító konvoj dzsihadista területre érkezett

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet ellenőrzése alatt lévő szíriai területre érkezett szerdán az a konvoj, amely a szervezet 300-400 fegyveresét, illetve családtagjaikat szállítja, és augusztus vége óta a sivatagban vesztegelt – közölte a szíriai háború eseményeiről kiterjedt aktivistahálózat révén rendszeresen beszámoló szervezet, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

Közeledik a végjáték a szíriai háborúban

Hamarosan Donald Trump is azzal a kérdéssel szembesülhet, mint elődje, Barack Obama hat évvel ezelőtt Irakban: a harcok lecsengésével maradjanak-e amerikai csapatok a közel-keleti országban.

13 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!