2017. december 11., hétfő, Árpád napja

Címke: isis

14 cikk 1/2 oldal

Újabb rettenetes videót tett közzé az ISIS

Bár az Iszlám Állam szinte már teljesen visszaszorult Irakban és Szíriában, a dzsihadisták mégis gondoskodnak róla, hogy benne legyenek a hírekben.

A dzsihadistákat védi az olasz igazságszolgáltatás

Torino ügyészének öt, az Iszlám Állam terrorszervezettel bizonyíthatóan kapcsolatban álló dzsihadistát nem sikerült börtönbe juttatnia az igazságszolgáltatás rugalmatlansága miatt.

A francia elnök szerint közel a győzelem az ISIS felett

Az elkövetkező hónapban teljes katonai győzelmet aratnak az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet felett Irakban és Szíriában, de ez nem elég a dzsihadista fenyegetés végleges felszámolásához – jelentette ki csütörtökön az Egyesült Arab Emírségekben Emmanuel Macron francia köztársasági elnök.

Az óriási kisebbség – a koptok

A közel-keleti keresztényüldözések elszenvedői közül az egyik legjelentősebb közösség a kopt – már csak lélekszámánál fogva is.

Az ISIS oktatóvideójával képezték a hungaristákat

Az oktatófilmben többek között eredeti ISIS-felvételekkel mutatják be, hogyan kell tüzérségi lövedékekből autók felrobbantására alkalmas pokolgépet készíteni, és miként kell azt használni.

Kiűzték Rakkából az Iszlám Államot

A dzsihadisták által 2014-ben elfoglalt város visszavételét elemzők mérföldkőként értékelik a terrorszervezet által kikiáltott kalifátus felszámolásában.

Bíróság előtt az ISIS-terroristák szállítója

A házkutatásra érkező rendőrökre lőtt az ISIS terroristáit Magyarországról Nyugat-Európába szállító Salah Abdeslam és bűntársa tavaly március 15-én Brüsszelben.

14 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!